• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel'de şablon oluşturmak

Excel Vers. ve Dili
2010
Arkadaşlar merhaba ben excel'de bir tema-şablon oluşturup bu şablon üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmasını kısıtlamak istiyorum. Ama şablon üzerine veri girişleri yapılacak. Araştırdım fakat istediğim düzeyde bir bilgiye ulaşamadım. yardımcı olursanız memnun olurum.

Arkadaşlar merhaba ben excel'de bir tema-şablon oluşturup bu şablon üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmasını kısıtlamak istiyorum. Ama şablon üzerine veri girişleri yapılacak.
Herhangi bir veri girişi kısıtlanacak ama veri girişi yapılabilecek. :dusun:
Bu nasıl olacak ? Örnek bir dosya üzerinde neyi nasıl yapmak istediğinizi belirtip eklerseniz bakalım.

Benim de ayni seye ihtiyacim var arkasasin dedigini anladigim kadari ile...
Şöyle ki elimizde bir tablo var ve bu tablonun hucrelerini satir sutun genislikleri sabit olsun, degistirilemesin ve hatta sayfa yapisi da degistirilemez olsun. Mesela sayfa % 100.de calisirim ben hep, ama baskalari sayfa sonu onizlemeden kenarlardan cekistirir ve sayfayi sigdirir, bu yapilmasin istiyorum.

Tüm sayfa seçilir
Hücreleri biçimlendir-koruma- kilitli(tik)
Gözden geçir-sayfayı koru -sadece kilidi açılmış hücreleri seç- seçili olacak şekilde bırakıp şifre koyarsanız sayfanın hiçbiryerinde oynama yapılamaz hatta seçilemez.
Eğer seçilecek yerler var ise sayfanızda o hücreleri seçip koruma- kilit tikini kaldırın.sonra korumaya alın.
Bir öneri sadece:)

Geri