• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel'de resime link bağlamak mümkün mü?

Tevfik_Kursun

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro - Türkçe 64 Bit
Merhaba Arkadaşlar,
BO9:BS16 hücreleri arasına gelen resmin üstüne basıldığında (gerektiğinde) BE9:BS30 hücreleri arasına getirmenin bir yolu var mı?
Saygılarımla

denermisiniz

Sub Makro1()

'
ActiveSheet.Shapes.Range(Array("Picture 1")).Select
Selection.Copy
Range("O3").Select
ActiveSheet.Paste
End Sub

Ekli dosyalar

Sayın Kemalist Hocam,
İlginize teşekkür ederim. Kendi çalışmama uyarlamaya çalıştım.
Buton yardımı ile büyütebildim. Ama sildiremedim.
Kendi çalışmamı ekledim, büyüyen resmi başka bir tuşla silebilsem bile bana yeter. Ben resime de link uygulayamadım. (BF2 de isim değiştikçe yeni resim geliyor.)
Saygılarımla

Ekli dosyalar

Sayın Kemalist hocam,
İlginize teşekkür ederim. Hazırladığınız Makro111 Picture3 ü silmek için işe yarıyor. BF2 deki numara değiştiğinde yeni resim geliyor. Büyütmek isteyince gelen resim BE9:BS31 arasında gayet güzel yerleşiyor. Ama adı tabii ki değişiyor. Makro111 ise Resim3 ü silmeye çalışıyor, yeni gelen resmi değil. Farketmişsinizdir, D.\RyFoto\ klasörü içinde altı basamaklı bir numara ile Resim_Getir makrosu ile resmi çağırıyor. Yeni numara geldiğinde eski resmi silip yeni resim getiriyor. Büyütmek isterseniz Resim_Buyut makrosu aynı resmi yeniden büyük olarak getiriyor. Yani oradaki resmi büyütmüyor. Ama bu büyütülmüş resmi de makro ile silemiyor. O makroyu henüz yazamadık. Ama eminim mutlaka o makro yazılabilir.
Uğraştırdım sizi, ilginize teşekkür ederim
Saygılarımla

Alternatif dosya

Ekli dosyalar

Merhaba Halit3 Hocam,
Yanlış hatırlamıyorsam bu makronun kökünü de siz hazırlamıştınız. Çok teşekkür ederim, tam düşündüğüm gibi olmuş. Ellerinize sağlık.
Saygılarımla

Son düzenleme:
Merhaba Halit Hocam,
Yanlış hatırlamıyorsam bu makronun kökünü de siz hazırlamıştınız. Çok teşekkür ederim, tam düşündüğüm gibi olmuş. Ellerinize sağlık.
Saygılarımla

Evet benim yazdığım kodlara benziyor.

Teşekkürler iyi çalışmalar

Geri