Excelde program yapmak

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Merhaba arkadaşlar, exceli temel araçlarıyla kullanmayı biliyorum. Öğretmenim, öğrencilerimle ilgili bazı veli bilgilerini otomatik alıp tablolamayı istiyorum. Bunun için bir giriş ekranı ve ilişkili tablolar oluşturmak istiyorum. İnternette araştırma yaptım ama ihtiyaçlarıma göre derli toplu bir cevap bulamadım. Sizlerden ricam bana bu konuda yardımcı olmanız. Örneğin; öğrencimin babasının işi, kaç kardeş oldukları, annesinin işi, telefonu, adresi vs. Bunları bir kayıt formu ile girip daha sonra da öğrencilerimin her birine ayrı ayrı çıktı almak istiyorum. Şimdiden vereceğiniz cevaplar için bu siteyi kuranlara ve sizlere teşekkür ediyorum.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Olması gerekenlerle ilgili bir excel tablosu oluşturun.
Tablonuzu;
http://s2.dosya.tc/
gibi bir siteye yükleyerek linkini burada paylaşın.
İyi çalışmalar.

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-01-2026
Merhaba arkadaşlar, exceli temel araçlarıyla kullanmayı biliyorum. Öğretmenim, öğrencilerimle ilgili bazı veli bilgilerini otomatik alıp tablolamayı istiyorum. Bunun için bir giriş ekranı ve ilişkili tablolar oluşturmak istiyorum. İnternette araştırma yaptım ama ihtiyaçlarıma göre derli toplu bir cevap bulamadım. Sizlerden ricam bana bu konuda yardımcı olmanız. Örneğin; öğrencimin babasının işi, kaç kardeş oldukları, annesinin işi, telefonu, adresi vs. Bunları bir kayıt formu ile girip daha sonra da öğrencilerimin her birine ayrı ayrı çıktı almak istiyorum. Şimdiden vereceğiniz cevaplar için bu siteyi kuranlara ve sizlere teşekkür ediyorum.
Merhaba,

Sayın muygun'un önerdiği gibi bir örnek excel dosyası oluşturup, önerilen siteye yüklemeli ve linkini buraya eklemelisiniz,

Eklediğim dosyadaki çözüm tahmin üzerine oluşturulmuştur, size uymaya bilir fakat bir fikir verebilir, alınacak çıktı formatı farklı düzenlene bilir,

Bu nedenlerle sizin oluşturduğunuz örnek üzerine bir çözüm sunmak, zamandan kazanmak ve doğru çözüm elde etmek adına en etkin yoldur.

"ARAMA" sayfası A1 hücresinde, aşağı açılır kutu var, oradan öğrenciyi seçebilir siniz. Seçilen öğrenciye ait bilgiler gelecektir.

Kolay gelsin.

http://s2.dosya.tc/server/uDKlex/Kitap1.xlsx.html

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Cevaplarınız için teşekkür ederim. İlgili dosyayı gönderiyorum. Sizden ricam, bana balık tutmayı öğretmeniz. Şimdiden ilgi ve emeğiniz için teşekkür ederim.

Ancak excel linkini nereye ekleyeceğimi göremedim. Yardımcı olursanız sevinirim

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Tamam şimdi farkettim, önce siteye yükleyeceğim.

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
04-01-2026
Merhaba sayın Seher27,

Dosyanızı indirdim,

Aranacak öğrenci hangi kritere göre ( Soyadı, Okul No, Okul vb. ) aranacak ? Buna bir çözüm getirmeniz ve ayrıca Kız-Erkek ayrımını yapabilmek için "Veri" sayfasına bir sütun eklemeniz gerekecek.

Benim yapacağım çözüm ; "Öğrenci" sayfasında, "bir hücreden yapılan seçime göre öğrenci bilgilerini getirmek ve her defasında yeni bir öğrenci getirerek" şeklinde olacaktır.

Bu sorularımı cevaplarsanız, zaman kısıtlamam nedeniyle, çözümünüzü akşam 18.30'dan sonra sunabileceğim,

Bu süreden önce bir veya birkaç üyemiz çözüm üretmiş ise benim tekrar çözüm üretmem gerekmeyecektir.

Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Çok teşekkür ederim. Size de iyi çalışmalar

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
04-01-2026
Okul no ile aranacak, onunla ilgili bir satır ekleyeceğim. Ayrıca Kız ve erkek sütunları ekleyeceğim. Link; http://s2.dosya.tc/server/xm0g2i/oKUL.xlsx.html Teşekkürler
Merhaba,

Sunduğum çözüm umarım işinize yarar.

Dosyanıza Eğitimini Sürdürdüğü Okullar'ın kayıt edilmesi için "EĞİTİM" isimli bir sayfa açtım,

İşleyişi, "Açıklamalar" sayfasına yazdım.

http://s2.dosya.tc/server/kIXjxi/oKUL.xlsx.html

Kolay gelsin.

ZorBey_

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Sayın Seher27 iyi çalışmalar.
Toplu haldede çıktı alma olasılığı varmı yani veri sayfasının tamamı için.

ZorBey_

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Şimdi tekrar indirdim normal.

ŞAHİNce

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
TR 2010
11.02.2028
4-5 kez denedim. Dosya linkine tıklıyorum. "Dosya paylaşım Servisi" görüntüsü açılıyor. 10 saniye bekliyorum. "Download" butonuna bastığım zaman, her defasında farklı reklam siteleri açıldı. Bir kez de indirmeyi başardım.

Bunun nedeni, benim bilgisayarımla mı ilgili acaba, diye düşünüyorum. (Bir virüs, ayarlar, önlemler vs.)