• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel'de özet bir tablo oluşturmak

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Pro Plus 2010
Merhaba,

Yeni bir rapor oluşturuyorum. Burada bir sekmede bir tablo oluşturulacak (formüllerle başka bir yerden veri çekiyor). Tasarımı basit bir örnekle gösterirsem, şu şekilde olacak;

http://i.hizliresim.com/Pn0XGO.png

Ara not: En sağda ve en altta bulunan mavi alanlar, sadece "iç içe çok sayıda eğer'i birleştiririm, düşey ara veya eşitlikler ile bu en sağ veya en altta sıfırdan büyük olan verileri alırım" diye koyduğum toplamlar. Bir anlam taşımıyorlar.

Elbette bu tabloda bazı sütunlar ve satırlar tamamiyle boş geleceği için, orjinal dosyada satır ve sütun sayısı da ekrana sığmayacak kadar büyük olduğu için, özet bir tablo yapmak ve bunları dışarıda bırakmak istiyorum. Yani, sadece en az 1 adet (sıfırdan büyük) veri olan satır veya sütunlar ile özet bir tabloya dönüştürmek istiyorum. Bu niyetle ikinci bir sekmede bir tablo yapıp, buraya sadece o veri olan satır ve sütunlar gelsin istiyorum. Yani, deminki resimde veri olan satır ve sütunlar bir araya toplandığında şu şekilde bir görünüm olacaktır;

http://i.hizliresim.com/g2qmbO.png

Orjinal dosyada en az 40 sütun ve 80 satır civarı veri olacağı için, bu yüksek önemde bir özetleştirme. Bunu makrolu veya makrosuz nasıl gerçekleştirebilirim? Yardımınızı talep etmekteyim. Önemli bir konu. Şimdiden çok teşekkürlerimi sunarım.

Pivot tablolar
veya SUMIFS (ÇOKETOPLA) formülleri ile istediklerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz.

Umarım faydalı bulursunuz.
Saygılarımla.

Cevabınız için teşekkür ederim.

Pivot tabloyu denedim (verilerin geldiği ilk tablo da pivot), ancak tüm sütun sıfır da olsa, sütunu getiriyor pivot tablo. Satıra filtre koymak kolay, ancak sütunu kaybedemedim pivotta. Yöntemini biliyorsanız, keyifle dinlerim, öğremiş olurum.

SUMIFS ile verisiz sütun ve satırları nasıl yok edeceğimi henüz kurgulayamadım, ancak kontrol edeceğim.

Geri