- Excel Vers. ve Dili
- Ofis 365 Türkçe
Merhaba,
Sizin istediğinizi yaptım, her hücre değişikliğinde sıralamayı sizin dediğiniz şekildi sıralıyor. Uygulamadaki olumsuzlukları paylaşırsanız sevinirim. Verilere sahip olabilecek misiniz merak ettim gerçekten
Sıralama şekli B-C-D sütunu olduğu için Son A sütunundaki değişiklik sonucu sıralama yapmıyor gibi olabilir.
Sizin istediğinizi yaptım, her hücre değişikliğinde sıralamayı sizin dediğiniz şekildi sıralıyor. Uygulamadaki olumsuzlukları paylaşırsanız sevinirim. Verilere sahip olabilecek misiniz merak ettim gerçekten
Sıralama şekli B-C-D sütunu olduğu için Son A sütunundaki değişiklik sonucu sıralama yapmıyor gibi olabilir.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim SonKolon As Integer
Dim SonSatir As Long
SonKolon = [IV1].End(1).Column - 1
If Target.Column > SonKolon Then
MsgBox "Sınırlar İçinde Kalalım Lütfennnnn :)", vbCritical, "[URL="http://www.excel.web.tr/"]www.excel.web.tr[/URL]"
Exit Sub
End If
If Cells(1, SonKolon + 1) <> 1 And Cells(1, SonKolon + 1) <> 2 Then
MsgBox "Sıralama Şekli Belli Değil, Küçükten Büyüğe Sıralamak İçin : 1, Büyükten Küçüğe Sıralamak İçin : 2 Olmalıdır " & Cells(1, SonKolon + 1)
Cells(1, SonKolon + 1).Activate
Exit Sub
End If
SonSatir = [A65536].End(3).Row
Range(Cells(2, 1), Cells(SonSatir, SonKolon)).Sort Key1:=[B1], Order1:=Cells(1, SonKolon + 1), Key2:=[C2], Order2:=Cells(1, SonKolon + 1), Key3:=[D2], order3:=Cells(1, SonKolon + 1)
End Sub