• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelde Otomatik sıralama

Excel Vers. ve Dili
2003
Üstadlar merhaba,

Excelde ektedki dosyada yoplam yıllık tonaj miktarı değiştikçe diğer tüm hücrelerin bu sütuna göre azalan bir şekilde otomaik olarak sıralanmasını istiyorum. Forumdaki makroları inceledim ancak bir türlü kendi tabloma göre uyarlayamadım. Ban bu konuda yardımcı olmanız mümkün müdür acaba?

Teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhaba

Bunu deneyiniz.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("b2:m100")) Is Nothing Then Exit Sub

Worksheets("Sayfa1").Sort.SortFields.Add Key:=Range("N2"), _
        SortOn:=xlSortOnValues, Order:=xlAscending, DataOption:=xlSortNormal

With ActiveWorkbook.Worksheets("Sayfa1").Sort
        .SetRange Range("A2:O100")
        .Header = xlGuess
        .MatchCase = False
        .Orientation = xlTopToBottom
        .SortMethod = xlPinYin
        .Apply
        End With

End Sub

Kod için çok teşekkürler.
Bir sorum daha olacak. Toplam Yıllık Tonaj hanesi Ocak-Aralıok aylarının toplamından oluşuyor. Bu nedenle Ocak-Aralık aylarına veri girişi yapıldığında bu toplam değişiyor. YAni Toplam Yıllık Tonaj hanesine el ile manuel bir giriş yapılmıyor. Bu koşullarda yinede otomatik sıralama yaptırmak mümkün mü acaba?

Dosyayı yeniden upload ediyorum.

Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

doru anladıysam şunu deneyin..

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("b2:m1000")) Is Nothing Then Exit Sub
Sheets(1).Range("b2:n10000").Sort Key1:=Range("n2"), order1:=xlDescending
End Sub

Üstadım ellerin dert görmesin. Formül çok işime yaradı. Ancak şimdide şöyle bir sıkıntı doğdu. Ekteki dosyada da görüleceği gibi Yıllık Toplam Tonaj hanesi Diğer sayfalarda bulunan (Ocak2013-Aralık 2013 Sayfaları) her bir ayın toplamından oluşuyor.

Sizin verdiğiniz formulü 12 ayın herbirine başarı ile uygulayabiliyorum fakat toplam yıllık tonaj sayfası verileri diğer saylardan aldığı için buraya manuel olarak hiçbir değer girilmiyor. tüm değerler otomatik olarak atanıyor. Bu sayfada da değerler otomatik olarak atansa bile azalan şekilde otomatik sıralama yapmak mümkün müdür acaba?

Bu sorumu da cevaplayabilirseniz gerçekten münnettar kalacağım. Bahsetmişl olduğum sistemi gösteren dosyayı ekte bulabilirsiniz.

Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba
İyi Çalışmalar
Ekli Dosya İşinizi
Görürmü Acaba

Son düzenleme:
Asr35 üstad,

Çok teşekkürler. Formül tam olarak oldu şimdi.

Son bir sorum olacak. Dosyada yapılan değişiklikler geri alınamıyor yanlız. Bunun sebebi nedir acaba? Normail bir excell dosyasında yapılan değişiklikleri geri alabilirken makro olan bir dosyada geri alamıyorum.

Yardımını rica ediyorum.

Geri