• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excelde ösym sistemi ??

Excel Vers. ve Dili
2003
Türkçe
Bir abimin isteği üzerine buraya yazıyorum siz Excel üstadlarından yardım bekliyoruz
Ekteki örnekte olduğu gibi veri sayfasına puanlar ve tercihler girilecek. Min-max sayfasında ise girlen bu puanlara göre min ve max puanlar değişmiş olacaktır. Fakat burada önemli nokta min-max puanları aynı sayfadaki H sütununda bulunan adet miktarlarına göre belirlenecek yani bu değeri aşmayacaktır. En önemlisi de tercihlerinden herhangi birine yerleşen kişinin diğer tercihlerinde görünmemesi gerekmektedir. Yani birden fazla yere yerleşmiş olarak görünmemeli
Kısacası biz ösym nin yaptığı yerleştirme sistemini excelde yapmak istiyoruz.
Nasıl bir formül yada makro yazılabilir yardımlarınızı bekliyoruz
Şimdiden teşekkür ederiz

Ekli dosyalar

Rica ederim. Ama dosyanızdaki min ve max değerlerinin tercih için önemi olmaması lazım. Netice de tercih yapan bir kişi bölümün max. puanı altında puanı varsa o bölümü tercih edemez diye bir kural yok? Yoksa ben mi yanlış anladım?

Rica ederim. Ama dosyanızdaki min ve max değerlerinin tercih için önemi olmaması lazım. Netice de tercih yapan bir kişi bölümün max. puanı altında puanı varsa o bölümü tercih edemez diye bir kural yok? Yoksa ben mi yanlış anladım?

evet galiba bir yanlışlık var. şimdi biz açıklamamda da söylediğim gibi puanlara göre yerleştirme yapıcaz
veriler girildikçe min-max puanlar değişicek ve herkesin atanma durumu da değişmiş olacak
acaba örnek-2 dosyasına bunu uygulayabilirmisiniz çok mu uzun sürer :(
ben sizin kodlara baktım ama pek anlayamadım

Bence tercihler şu şekil yerleştirilmeli.
1- Önce kişilerin puanlarını ve tercihlerini girmelisiniz.
2- Daha sonra kodlar bu kişileri puan sırasına göre büyükten küçüğe doğru sıralamalı.
3- Daha sonra bu kişiler en yüksek puandan en düşük puana göre tercihlerine, bölümlerin kontejanları ölçüsünde yerleştirilmeli
4- Daha sonra bölümlerin min-max puanları hesaplanmalı.

Bu sıralamada her hangi bir değişiklik olacak mı?
Eğer bu şekil olmayacaksa siz nasıl olmasını istiyorsanız belirtiniz.
Bir de şablonu nasıl olmasını istiyorsanız o şekil düzenleyiniz.

Bence tercihler şu şekil yerleştirilmeli.
1- Önce kişilerin puanlarını ve tercihlerini girmelisiniz.
2- Daha sonra kodlar bu kişileri puan sırasına göre büyükten küçüğe doğru sıralamalı.
3- Daha sonra bu kişiler en yüksek puandan en düşük puana göre tercihlerine, bölümlerin kontejanları ölçüsünde yerleştirilmeli
4- Daha sonra bölümlerin min-max puanları hesaplanmalı.

Bu sıralamada her hangi bir değişiklik olacak mı?
Eğer bu şekil olmayacaksa siz nasıl olmasını istiyorsanız belirtiniz.
Bir de şablonu nasıl olmasını istiyorsanız o şekil düzenleyiniz.

evet aynen öyle olacak tam sıraladığınız gibi ve tercih sayısı da 30
ben örnek 3 olarak dosyayı ekledim ve unutmadan tercih eden kişi sayısı 5 binleri bulabilir.

lütfen bu dediğiniz örnek-3 dosyasına entegre ediniz yardımınız için çok teşekkür ediyoruz

Ekli dosyalar

Hocam demek ki ilk tercihlerine yerleşmişler. Kontejanı 1 olan bir bölümü 2 kişiye ilk tercih yapınız. Sonucun değiştiğinizi görürsünüz.

Hocam demek ki ilk tercihlerine yerleşmişler. Kontejanı 1 olan bir bölümü 2 kişiye ilk tercih yapınız. Sonucun değiştiğinizi görürsünüz.

tamam o meseleyi halletik fakat şu var ekte verdiğim veri dosyasını sizin hazırladığınız "data" sayfasına yapıştırdığımda hata verdi

veriler bu ekteki dosyadaki gibi gelecekmiş ve örneğin 5 bin kişi tercihlerini bildirecek ve bu şekilde bir veri oluşacak bunu da data sayfasına yapıştıracaklar

ve düğme butonu ile sonuçları alacaklar

Geri