• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelde Okul Listesi Hk.

Excel Vers. ve Dili
2010 versiyonu kulanmaktayım
Merhabalar arkadaşlar ;

Excelde bir Okul Kayıt Listesi yapmaya çalışıyorum Sınıfı kısmına elle bir rakam yazdığım zaman okulu hücresine otomatik olarak İlkokul,Ortaokul ,Fen veya Anadolu Lisesi yapmak istiyorum ekli dosya ektedir.
size zahmet bana yardımcı olabilir misiniz?
Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba sayın link me ;

İlgili hücreye
Kod:
=EĞER(E3<5;"İLKOKUL";EĞER(E3<9;"ORTAOKUL";"ANADOLU VEYA FEN LİSESİ"))
kodu yapıştırıp dener misiniz ? Deneme şansım olmadı böyle olması gerekiyor.

Merhaba TEGCreative Kodu denedim ama döngüsel diye bir hata mesajı çıkıyor
benim anlamadığım 9 10 11 12 sınıf yazdığım zaman anadolu lisesi mi yazacak yoksa fen lisesi mi ?

E3 yerine F3 olarak yazdım düzeldi teşekkür ederim.dediğim gibi ben bunu nasıl ayrıştırabilirim acaba 9-10-11-12 sınıf yazdıgım zaman Fen lisesi veya anadolu lisesi diye seçme şansım olabilir mi ?

Son düzenleme:
Merhaba linkme ; 12 Sınıfı neye göre ayırt edecek Anadolu veya Fen Lisesi olarak ? Benim formülümde "Anadolu veya Fen Lisesi" olarak çıkar bilgi. Ayrıyeten denedim formülde herhangi bir problem yok.

Ekli dosyalar

denedim oldu çok teşekkür ederim.
anladım sizin formülde mesela 10 yazdığım zaman "Anadolu veya Fen Lisesi"olarak yazıyor
ben istiyorum ki bunuda ilkokul ve ortokul gibi anadolu lisesi fen lisesi diye ayrı yazma şansım olabilir mi nasıl bir yol izlemem gerekir acaba.

Aynı formüle şu eklenip veri doğrulama yapılması ile çözümlenebilir diye düşünüyorum. Ama bu seferde her seferinde seçim yapılacak gibime geliyor.

Kod:
=EĞER(VE(E3>=1;E3<=4);K1;EĞER(VE(E3>=5;E3<=8);L1;EĞER(VE(E3>=9;E3<=12);M1:M2;"Bulunamadı")))

Bu kodu ilgili hücreyi yani Sınıfı hücresi seçilerek Veri->Doğrulama->İzin Verilen yerinden Liste seçilerek kaynağa bu formül girilecek.

Bu kodlara göre K1 hücresinde İLKOKUL;L1 hücresinde ORTAOKUL ve M1 hücresinde ANADOLU LİSESİ; M2 hücresinde FEN LİSESİ yazması gerekiyor

Bu arada denedim . Sorun çıkıyor ve beni aşıyor. Şöyle ki ;

Direk 3 yazınca ilkokul;7 yazınca ortaokul geliyor fakat 9 yazıpta Anadolu veya Fen Lisesinden herhangi birini seçtiğimizde ve Tekrar sınıf yerine 3 yazdığımda seçim yapmış olduğum lise iptal olmuyor ve öylece kalıyor. Hücre veri doğrulama yaptıktan sonra kendini güncellemiyor yani

Son düzenleme:
Emekleriniz için çok teşekkür ederim.ben başka bir çözüm bulmaya çalışayım yinede çok ama çok teşekkür edeirm.

Sayın link_me ; VBA üzerinden giriş yaparsanız eğer sorun çözülüyor ; Örneğin denemek amaçlı bir userform oluşturun ve içine bir textbox birde combobox koyun ve aşağıdaki kodu formun kod bloğuna yapıştırın

Kod:
Private Sub TextBox1_Change()
If TextBox1.Value <= 4 Then ComboBox1.Value = "İLKOKUL"
If TextBox1.Value >= 5 And TextBox1.Value <= 8 Then ComboBox1.Value = "ORTAOKUL"
If TextBox1.Value >= 9 And TextBox1.Value <= 12 Then ComboBox1.Value = "Lise Türü Seçiniz"
ComboBox1.RowSource = "Sayfa1!M1:M2"
End Sub

Tabii ki Sayfanızdaki M1 hücresinde Anadolu Lisesi M2 Hücresinde Fen Lisesi yazıyor olmalı.

Geri