• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excelde makro ve vlookup kullanımı.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba arkadaşlar. basit olarak vlookup fonksiyonuyla işlemlerimi kısaltabiliyorum. fakat benden makro da kullanarak excelden accesse bağlanıp verileri çekmemi eksik veri varsa hata msjı göndermesini istediler. yazdığım vlookup fonksiyonları hata verdi daima. bana minik bir örnek gönderebilirseniz çok sevinirim.

Merhaba,

Siz minik, minicik bir dosya ekleyin, çözüm arkadan gelir.

dosya hakkında bir iki cümle ile ne yapmak istediğinizi açıklarsanız..çünkü ben baktığımda birşey anlamadım.

Makro ile Farklı Kitaptan Vlookup Çekme

Merhaba;
Çalışma kitabı içerisindeki A sütununu Data kitabında aratarak Data kitabının B sütununa karşılık gelen değeri Çalışma kitabında B sütununa yazdırmak istiyorum. Amacım farklı server daki kşilerin kendine ait olan çalışma kitabında bulunan numaraların ortak alanda sürekli güncellenen data kitabında olup olmadığını görmeleri fakat data kitabı kapalı olduğu zaman vlookup ile otomatik çekemiyorum. Bunun yerine çalışma kitabına buton koyarak o butona basıldığında güncelleme sağlanmasını istiyorum. kod yolunu görmek için her iki kitabıda ekledim. Umarım açıklayıcı olmuştur. Desteklerinizi beklerim. Kolaylıklar.

Ekli dosyalar

Geri