• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelde makro ile düşeyara (hücre değiştiğinde)

Excel Vers. ve Dili
MİCROSOFT 2016
Merhaba arkadaşlar,
Ekte gönderdiğim excel dosyasında "ALIŞ" ve "SATIŞ" sayfaları vardır. "ALIŞ" sayfasında ürünlerin kodu, adı, miktarı, birim fiyatı ve tutarları vardır. "SATIŞ" sayfasında da benzer tablo var. Benim yapmak istediğim "SATIŞ" sayfasında ürünün kodunu seçtiğim andan (hücre değiştiğinde) ürünün adı ve birim fiyatı makro düşey ara ile gelmesidir. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Merhaba

Sayfanın kod bölümüne aşagıdaki kodu yapıştırıp deneyebilirmisiniz .

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [B3:B9]) Is Nothing Then Exit Sub

Cells(Target.Row, "C").Value = Application.WorksheetFunction.VLookup(Cells(Target.Row, "B"), Sheets("ALIŞ").Range("A:E"), 2, 0)
    Cells(Target.Row, "D").Value = Application.WorksheetFunction.VLookup(Cells(Target.Row, "B"), Sheets("ALIŞ").Range("A:E"), 4, 0)

End Sub

İyi çalışmalar

peki aynı tabloda iki düşey ara varsa nasıl yapacagız. Bir ürün kodu ikincisi satıcı kodu ile yaptıgımızda

Ekli dosyalar

yardımcı olabilecek var mı acaba. Sorun şu aynı satırda iki düşeyara var. bir tanesi çalışıyor ama ikinci düşeyarada sıkıntı oluyor. makro ile nasıl yapılır

Yarin yardimci olmaya çalisacagim suan pc basinda degilim excel açamiyorum.

Merhaba

Dosyada ikinci kriterin seçimi nerden yapılacak ve veriyi nerden alıcak belirtmemişsiniz ikinci eklediğiniz örnek dosya ilk dosyayla aynı bunları dosya üzerinde belirtirseniz yardımcı olmaya çalışacağım.
İyi çalışmalar.

Geri