• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Soru Excelde listeyi alfabetik siralamak

sebahattin

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofıs2013 32 bıt
Selamun aleykum Ekte bulunan listeyi A sütununda bulunan listemi b sütununa alfabetik sıralamak istiyorum bir formül yazdım ama olmadı bu konuda sizlerden yardim istiyoruz

Ekli dosyalar

Teşekkürler Yalnız bu işlemi makro ile değildi de formüller yapmak istemiştim Bu arada bu işlem en az 2000 satır olacak şekilde olmasi gerekiyor

2000 satırdan söz ediyorsunuz. Ya benden önce yazan bir arkadaşın dediği gibi excel e yaptıracaksınız ya da hazırladığım makro ile. Aksi halde dosyanız çok şişecek, belli bir süre sonra da çok verimsiz olacaktır.
iyi çalışmalar

hocam 200 satır yazarken 2000 satır olarak yazılmıs özür dileriz yani en fazla 200 satır olacak şekilde veya veri girerken otomatik siralama yapilabilirmi

Son düzenleme:
Merhaba,

"C" sütunu yardımcı sütun (gerekir ise gizleyiniz)

C2;=EĞER(A2="";"";TOPLA.ÇARPIM(--(A2>$A$2:$A$202))+TOPLA.ÇARPIM(--($A$2:A2=A2)))

B2;=EĞER(SATIR()-SATIR($C$1)>BAĞ_DEĞ_SAY($C$2:$C$200);"";İNDİS(A$2:A$200;KAÇINCI(KÜÇÜK($C$2:$C$200;SATIR()-SATIR($C$1));$C$2:$C$200;0)))

Formülleri aşağıya doğru çekerek çoğaltınız...

Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Alternatif çözüm olarak,

A2 : A300 aralığındaki, SAYI, METİN ya da BOŞ hücrelerden oluşan Liste için.
Yardımcı Sütun kullanılmak istenmezse

BOŞ hücreler değerlendirilmeye alınmadan

Küçükten Büyüğe Sıralama için,
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS(A:A;MOD(TOPLAMA(15;6;(EĞERSAY($A$2:$A$300;"<="&$A$2:$A$300)*10^6+SATIR($A$2:$A$300))/($A$2:$A$300<>"");SATIR(A1));10^6));"")
formülünü yazın aşağıya doğru kopyalayın...

Büyükten Küçüğe sıralamak istenirse eğer
üstte verilen formüldeki TOPLAMA(15;6 kısmındaki 15 yerine 14 yazın.

tesekkur Ederiz sonuç güzel oldu

Geri