• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelde kullanıcı girişi koyma

Excel Vers. ve Dili
office 2010
Merhaba Arkadaşlar ,

Kurumsal bir firmada çalıştığım için excelle ilgili çok bilgimde olmadığı için Ekte benim kendimce hazırladığım personele iş yazmak için kullandığım iş listesi mevcuttur.Benim istediğim excelin kendi şifreleme yöntemi değilde birden fazla kullanıcı ile giriş yapabilme imkanıdır bunun içinde çalışma sayfamda en sonda "kullanıcı ve şifreler" diye açtığım yere yazdığım isme karşılık şifre ile giriş yapılmasıdır.

1)masa üstünde bulunan excele çift tıklayarak girdiğimizde direk ekrana kullanıcı adı ve şifre bölümünün açılması.

2)aynı iş listesini farklı bilgisayarın masa üstüne koyduğumuzda ağ üzerinden birbirine bağlanması değişiklik yapıldığında diğer bilgisayarda da görülmesi.

Dosyamın boyutu büyük olduğu için sadece 3 sayfasını koyabildim..

* Forum içerisinde tam olarak istediğimi bulamadım.Konuyla ilgili yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Network ortamında paylaştırılmış dosyada Makro sıkıntı yaratır.

Ama dosyayı tek tek kişi açacaksa kimlerin dosyayı kullanacağını network kullanıcı adını kontrol ederek kontrol edebilirsiniz.

Şifreye de gerek kalmaz bu yöntemde. Kodları inceleyiniz. Kodlar ThisWorkbook bölümende olmalı.

Kod:
Private Sub Workbook_Open()

If Not Environ("UserName") = "ahmet" And _
       Not Environ("UserName") = "methen" And _
       Not Environ("UserName") = "necdet" Then
       MsgBox "Bu dosyayı Kullanmaya Yetkili Değilsiniz", vbCritical
       ThisWorkbook.Close savechanges:=False
    End If

End Sub

Hocam ,

İlginize Teşekkür ederim fakat benim fazla bilgim yok excel konusunda özellikle makrolar kısmında.. Sizden ricam göndermiş olduğum ekteki dosyaya uygulayıp yollaya bilirseniz çok sevinirim :( Ağ üzerinde olmuyorsa da en azından sadece kullanıcı kısmı açılsın ve benim belirlediğim kişiler girebilsin. Tekrar teşekkür ederim.

Hocam ,

İlginize Teşekkür ederim fakat benim fazla bilgim yok excel konusunda özellikle makrolar kısmında.. Sizden ricam göndermiş olduğum ekteki dosyaya uygulayıp yollaya bilirseniz çok sevinirim :( Ağ üzerinde olmuyorsa da en azından sadece kullanıcı kısmı açılsın ve benim belirlediğim kişiler girebilsin. Tekrar teşekkür ederim.

Merhaba,

Verdiğim kodları ilgili yere koymak çok zor değil. Madem altın üyesiniz, biraz araştırın ve işin özünü öğrenin. Çok zamanını almayacak, emin olun.

Hocam

Altın üye olmak her şeyi bilmek midir ? bilgim doğrultusunda araştırmaya çabalıyorum zaten yinede teşekkür ederim

Geri