• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel'de Koşullu Biçimlendirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan rdrages
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2013 = Türkçe
Excelde oluşturduğum tabloda koşullu biçimlendirme yapmak istiyorum.

ÖR/ K6150 hücresinde "Yapıldı" yazıyorsa, "C6150, D6150, E6150,F6150, G6150, H6150, I6150, j6150 ve K6150" hücrelerinin arkaplanı YEŞİL renk olsun istiyorum. Ancak bu formülü 250 tane hücreye kaydırma yaparak
yazmam gerekiyor, onu nasıl yapabilirim ?

Kaydırmadan Kastım, Aynı formülü aşağıda ki hücreye yazarken, bütün hücrelerin 1 basamak kayması, ÖR "6150" ile başlayan hücrelerin bi sonra ki formülde "6151" şeklinde başlaması.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler, umarım bu sorunuma yardımcı olabilecek birini bulabilirim :))

Biçimlendirmek istediğin tablonun C6150 den başlayarak tamamını seç.
Koşulludan formülü gir.
Renk seçeneğindende rengini şeç..

Kod:
=$K6150="Yapıldı"

Biçimlendirmek istediğin tablonun C6150 den başlayarak tamamını seç.
Koşulludan formülü gir.
Renk seçeneğindende rengini şeç..

Kod:
=$K6150="Yapıldı"

Formülünüz işe yaradı, fakat bana bugün şu lazım oldu. Yine koşullu biçimlendirmesini istiyorum. Ancak "Yapıldı" kelimesi harfi harfine doğru yazıldıysa koşullu biçimlendirilmesini nasıl sağlayabilirim ?

ÖR/ "yapıldı" yazınca koşullandırmasın fakat sadece "Yapıldı" yazınca koşullandırsın.

Formülünüz işe yaradı, fakat bana bugün şu lazım oldu. Yine koşullu biçimlendirmesini istiyorum. Ancak "Yapıldı" kelimesi harfi harfine doğru yazıldıysa koşullu biçimlendirilmesini nasıl sağlayabilirim ?

ÖR/ "yapıldı" yazınca koşullandırmasın fakat sadece "Yapıldı" yazınca koşullandırsın.
Merhaba.

Koşullu biçimlendirmede aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.
.
Kod:
=ÖZDEŞ(A1;"Yapıldı")

Geri