• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelde Kopyalama Yapmayı Önlemek

mustafa1205

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 / 64 Bit - Türkçe
Excelde İzinsiz Kopyalama

Ekte bulunan dosyada açıklama yapmaya çalıştım. Excel çalışmasının iznimiz dışı başka bilgisayarda çalışmamasını sağlamaya çalıştım. Mantık şu pc bilgilerini gösteren access programını çalıştırıyoruz. Word belgesinde bulunan kodları excelde boş bir modüle yapıştırıp pc bilgierindeki "Windows Kurulum Tarihi ve Saati" bölümündeki bilgiyi kopyalayıp kodda bulunan yere yapıştırıyoruz. Diyeceksiniz ki neden kurulum saati. Hdd ismi yada numarası değil. Çünkü bazı bilgisayarlar server üzerinde çalıştığı için bu yöntem çok daha kullanışlı oldu. Vba kodlarını da şifreler isek çalışmamızı kimse kullanamaz diye düşünüyorum. Bu arada kodlar şahsıma ait değildir. Çalışmalardan revize ederek acizane yapmaya çalıştım. Vede pc bilgilerini gösteren çalışmada sevgili berkant hocamındır.Umarım faydalı bir çalışma olur.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Güzel çalışma olmuş elinize sağlık. Tabi bu ve buna benzer kodların çalışması için makroların devre dışı bırakılmaması lazım. Belkide dosyayı kullanacak kişiye makroyu etkinleştirme mecburiyeti getirilse güvenlik seviyesini bir seviye daha artırmış olabiliriz. Tabi böyle bir zorunluluğu nasıl getirebiliriz? Bu da kesin çözüm olmamakla birlikte excel sayfalarımızı özellikler bölümünden veryhidden yaparak en azından görünmesini engelleyebilir, dosya açıldığında da çalıştıracağımız bir auto_open makrosu ile tekrar görünür hale getirebiliriz, tabi ki auto_close ile tekrar gizlememiz gerekir. Böylece makroları etkinleştirmemiş birinin asıl çalışma sayfasını görmesini engelleyebiliriz. Bu tarz bir koruma dosyayı en azından acemi kullanıcalardan korur. Örnek bir çalışma ekte.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Evet haklısınız sizin gönderdiğiniz bu çalışma ile birleşince çok daha güzel oluyor. Aslında benim çalışma mantığım şu excel çalışmamı formülden çok makrolar ile yani kodlarla hazırlamaya çalışıyorum. Kullanıcı makroları devre dışı bırakırsa sadece elinde veriler oluyor. program çalışmamış oluyor. Ama sizin bu çalışmanızda çok güzel olmuş. Elinize sağlık. Hemen deniyorum.

Geri