- Excel Vers. ve Dili
- excel 2000 , ingilizce
Merhaba arkadaşlar,
2 bölümde yardıma ihtiyacım var;
1) Excel tablomda A ve F sutunlarında işlem yapmak istiyorum.
F sutunu kod sutunu, 1. satırda başlık olan KOD yazıyor, F2 itibariyle de stok kodlarım var.
Amacım, F deki kodların başına "Smile-" kelimesini ekleyerek A sutununa tek klikte yazsın, A sutunu dolu olsada boş olsada yazsın.
Diyelim , f1 = XYZ , A1 --> Smile-XYZ
Diyelim A1=Smile-ABC yazıcı var ama F1=XYZ , A1 e Smile-XYZ yazsın
A2-3-4-5----- hepsini tek teferde F deki boş hücreye kadar yazsıın.
Bu yazma işlemi F sutunundaki boş hücreye kadar devam etsin, yani F de en son kod içeren satır 250 ise yani F251 boş ise, A250 ye kadar yazsın.
2) 2 ayrı excel dosyam var, 1)Kaynak.xls , 2) Veri.xls
Veri dosyasındaki, A dan F ye kadar olan tüm hücreleri , A dolu olduğu sürece , tek komutla
Kaynak dosyamdaki B den G ye kadar olan hücrelere taşımak istiyorum.
Örn:
Veri Dosyası ; A1-A250 dolu , A251 boş , B1-B250 Dolu B251 boş , .... F1 dolu, F2 boş, F3 dolu,
A sutununu referans aldığımızda A250 ye kadar dolu , bu sebeple 250.satıra kadar alacağız , A1;F250 arasındaki herşeyi ,
Kaynak Dosyasındaki B1;G250 arasındaki hücrelere almak istiyorum, ,
Data çekme işleminden sonra da, Kaynak dosyamda 1.bölümdeki uygulamayı yapacağım , F de A ya kod birleştirmesi yapacağım.
2 sini aynı koda dahil edebilir miyim?
2 bölümde yardıma ihtiyacım var;
1) Excel tablomda A ve F sutunlarında işlem yapmak istiyorum.
F sutunu kod sutunu, 1. satırda başlık olan KOD yazıyor, F2 itibariyle de stok kodlarım var.
Amacım, F deki kodların başına "Smile-" kelimesini ekleyerek A sutununa tek klikte yazsın, A sutunu dolu olsada boş olsada yazsın.
Diyelim , f1 = XYZ , A1 --> Smile-XYZ
Diyelim A1=Smile-ABC yazıcı var ama F1=XYZ , A1 e Smile-XYZ yazsın
A2-3-4-5----- hepsini tek teferde F deki boş hücreye kadar yazsıın.
Bu yazma işlemi F sutunundaki boş hücreye kadar devam etsin, yani F de en son kod içeren satır 250 ise yani F251 boş ise, A250 ye kadar yazsın.
2) 2 ayrı excel dosyam var, 1)Kaynak.xls , 2) Veri.xls
Veri dosyasındaki, A dan F ye kadar olan tüm hücreleri , A dolu olduğu sürece , tek komutla
Kaynak dosyamdaki B den G ye kadar olan hücrelere taşımak istiyorum.
Örn:
Veri Dosyası ; A1-A250 dolu , A251 boş , B1-B250 Dolu B251 boş , .... F1 dolu, F2 boş, F3 dolu,
A sutununu referans aldığımızda A250 ye kadar dolu , bu sebeple 250.satıra kadar alacağız , A1;F250 arasındaki herşeyi ,
Kaynak Dosyasındaki B1;G250 arasındaki hücrelere almak istiyorum, ,
Data çekme işleminden sonra da, Kaynak dosyamda 1.bölümdeki uygulamayı yapacağım , F de A ya kod birleştirmesi yapacağım.
2 sini aynı koda dahil edebilir miyim?
Ekli dosyalar
Son düzenleme: