excelde kıdem yılı hesaplama

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
merhabalar. Ben personelin hem yaşını ( gün ay yıl ) hem de kıdem yılını (gün,ay,yıl) şeklinde çıkardım.Fakat günü de hesaplıyor. Çirkin bir durum ortaya çıkıyor. Benim tek isteğim kıdem yılında yıl ve ay çıksın. Mesela
girişi 01.08.2015 olan bir işçinin 01.09.2016 da (1 yıl,1ay ) yazmasını istiyorum Bunu nasıl yapabilirim ? Ayrıca yıllık izin sürelerini manuel elle giriyorum. Çünkü yıllık izin sürelerinde ilk yaşa bakılıyor. yaşında önemi olduğu için yıllık izin sürelerini formüle dökemedim. Bunu sağlayan var mı acaba ?

vardar07

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Enterprise
Türkçe
A2 hücresinde giriş B2 hücresinde çıkış tarihleri varsayılmıştır.
Kod:
=ETARİHLİ(A2;B2;"y")&" YIL "&ETARİHLİ(A2;B2;"ym")&" AY"

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Çok teşekkür ederim .Fakat İki tarih arası çok güzel olmuş. Ben A2'ye bügün tarihini ayarlarsam güncel olarak yıl ve ayı verir. Çok sağolun tekrardan

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Çok teşekkür ederim .Fakat İki tarih arası çok güzel olmuş. Ben A2'ye bügün tarihini ayarlarsam güncel olarak yıl ve ayı verir. Çok sağolun tekrardan
Merhaba,

Günün tarihine göre hesaplama yapmak istiyorsanız hücreye illa günün tarihini girmenize gerek yok, formül içinde A2 (günün tarihini yazacaktınız ya) yerine BUGÜN() fonksiyonunu kullanın.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
diyelim B2 de = adamın giriş tarihi var. B3'e de yıl ve ayı hesaplatacam ? Bir Örnek yazabilirmisiniz ?
Çünkü dediğiniz gibi yapınca değer çıkıyor . Bİr yerde yanlış yapıyorum ama bakalım nerden çıkacak :(

vardar07

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Enterprise
Türkçe
Deneyiniz.
Kod:
=ETARİHLİ(B2;BUGÜN();"y")&" YIL "&ETARİHLİ(B2;BUGÜN();"ym")&" AY"

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Çok teşekkür ederim. 1 haftadan beri çözemediğim bir olayı 20 dk içinde hızlı bir şekilde cevapladınız. ALLAH razı olsun.