• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excelde ki süzme işlemini formda yaptırma

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
selam sayın uzman arkadaşlar. hazırlamış olduğum formda exel sayfasında yapılan süzme veya filitreleme işlemini yaptırabilirmiyim. bir kaç deneme yaptım ama kararlı çalıştıramadım. Listboxlar ayrı ayrı olması şart değil beş sütünlu tek listbox da çalışırsa da işime yarar.Yardım edeceklere şimdiden teşekkür ederim.Rabbim Zihninizi açık eylesin.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
ilginize teşekkürler ama sorum gayet açık sanıyorum formda da ne istediğim, şekil olarak da belli. exel sayfasında yaptığımız üç sütuna filtreleme işlemini form üzerinde yapmayı istiyorum.filitrelemede ok işaretiyle açılan pencerenin combo boxda açılmasını,seçilen seçenekle ilgili verilerin altındaki listede, kalan verileride bir yan listboxda aynı şekilde seçebilmeyi istiyorum 3.liste içinde aynı şey geçerli. 1. ve 5. listboxlar da A ve F sütunları için süzmeden sora kalan verilerin görünmesi için.

Selamlar,

Alternatif olarak ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Örnek CreateObject("Scripting.Dictionary") nesnesi ile hazırlanmıştır. Bu sebeple oldukça hızlı çalışmaktadır.

Comboboxlara veriler benzersiz ve alfabetik sıralı olarak yüklenmektedir.

"Değer" combolarından istediğiniz değerleri seçin. Hemen altındaki "Ölçüt" combolarından filtreleme ölçütünüzü seçtiğinizde veriler listbox nesnesinde listelenecektir.

Ekli dosyalar

bunun üzerinde biraz çalısayım emeğinizle istediğime yaklaştım sayılır.takıldığım yerde tekrar dönerim.Teşekkür ederim. kolay gelsin.

Geri