• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excelde iki sütundaki verileri karşılaştırma

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
arkadaslar merhaba excelde iki sütundaki verileri karşılaştırarak küçük olan değerin satırını otomatik renklendirebilirmiyim ?

arkadaslar merhaba excelde iki sütundaki verileri karşılaştırarak küçük olan değerin satırını otomatik renklendirebilirmiyim ?

Merhaba;
Böyle dımdızlak (örnek dosyasız) soru sorarsanız yanıt alamazsınız.
Önce örnek dosyanızı hazırlayıp gönderin. Elbet sizede sorduğunuz soruyla ilgili anlayan bilen birileri çıkacaktır.

İlaveten soru sorarken başına veya sonuna yardım acil falan yazarsanız uyarı alırsınız.

merhaba

merhabalar arkadaslar ;
c sutunu ile d sutununu karsılastırılsın
c sutununun kucuk olan degerleri otomatik renklendirsin

aynı sekilde
h sutunu ile ı sutununu karsılastırılsın
h sutununun kucuk olan degerleri otomatik renklendirsin

Ekli dosyalar

Koşullu biçimlendirme ile yapabilirsiniz. Forumda bolca örnek var. İnceleyiniz.

korhan hocam zaten bilsem napılacagını neden sizlere sorayım yardımcı olursanız sevinirim

hocam butun uygulamaları yaptım ancak data sonuc vermiyor yani ne sıralama yapıyor nede baska yerde degerleri gosteriyor

Sizin istediğiniz renklendirme değil miydi ? Sıralama ile başka yerde değer gösterme farklı olaylar.
Altın üye olmadığım için eklediğiniz dosyayı inceleyemiyorum. Dosyanızı bir upload sitesine yükleyip linkini paylaşırsanız bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım. Upload sitesi olarak www.dosya.web.tr 'yi tavsiye ederim.

Merhaba.

Mevcut örnek dosyanıza göre renklenecek bir alan (F14:I14 hücre aralığı veya H14 hücresi gibi) söyler misiniz?

C ve D sütun karşılaştırmasına göre A, B, C ve D sütunlarında renklenecek satır/hücre var mıdır?

hocam ben diyorumki c ile d karsılassın c deki d den küçük olan degerler renklensin
aynı sekilde h ile ı karsılassın h dak ı dan küçük değer renklensin
teşekkür ederim

Sorunuz hakikaten tam olarak anlaşılır değil bence, örnek dosya eklerken olması gereken şeyi elle kendiniz yapıp (nasıl karar verdiğinizi de belirterek), bunun otomatik olarak yapılmasını nasıl sağlarım gibi sormanızda yarar var aslında.
Basit bir koşullu biçimlendirme için bakın bu 14'üncü mesaj ve hala sonuç yok ya da emin değiliz.

Her neyse; renklenmesini istediğiniz hücreler sadece C ve H sütununda ise;
-- C sütununu seçin ve koşullu biçimlendirme->formül kullan seçeneğini seçip formül alanına =$C2<$D2 yazıp, renk belirleyerek işlemi onaylayın.
-- Ardından aynı şekilde H sütununu seçin ve bu kez koşullu biçimlendirme formül alanına =$H2<$I2 yazıp renk belirleyerek işlemi onaylayın.

hocam oncelikle yardımlarınız için teşekkür ederim ancak sunu anlamıyorum ben bu dediklerinizi yapıyorum ancak sonuca ulasamıyorum birde benim için bu degerlerin satır satır olarak karsılastırması cok onemli mesela en üstteki Sunderland Crystal Palace macında 2 - 1,65 oranları yan yana satırı bozmadan arasında incelesin ve c satırındaki 2 oran d satırındaki 1,65 den küçükse renklensin macların satır satır karsılastırması cok onemli teşekkürler

Ancak C sütunundaki hiç bir değer, aynı satırdaki D sütunundaki değerden küçük değil ki, o nedenle C sütununda renklendirme olmaması normal, H-I sütunda ise 14, 30, 77, 78 ve 81'inci satırlarda renklenme olması lazım.

Hala emin değilim tabi. Çünkü örnek dosyanız cevaba uygun değil bence.

Söylediğim gibi; renklendirmeyi elle yapıp örnek dosyanızı yenileseniz bu işlem bence çoktan tamamlanmıştı.

Düzeltme, ilginç bir şekilde rakamlar "Metin" formatında görünmesine rağmen karşılaştırmayı bende doğru yaptı.

Örnek dosya ektedir. Kolay gelsin ...

Link : http://dosya.web.tr/KrDMXO

Son düzenleme:
Deneyenerek gözlemleyiniz.

Not : Daima, kodları denemeden önce dosyanızın yedeğini alınız.

Geri