• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel'de hücre formatlarının otomatik ayarlanması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MERAK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
İngilizce
Arkadaşlar merhaba.

Hergün farklı raporlar çekip arşivliyorum. Her hücrenin formatı farklı. Mesela, sütunların başlıkları kalın, ortaya hizalı, bir sütunun rengi kırmızı, diğeri mavi, diğeri turuncu ve kenarları çerçeveli vb. Ayrıca her raporda hücredeki karakter sayısı değiştiği için hücrenin genişliği de değişiyor. Bir diğer konu da yazdırma alanı, kimi raporda 10 satır varken kimi raporda 100 satır, kimi raporda 1000 satır vb.
Ben her rapor çektiğimde Excel'e girip yukarıda bahsettiğim alanları tekrar tekrar ayarlamak zorunda kalıyorum. Bunu otomatik yapmamız mümkün mü? Yani ben dosyayı kaydettiğimde daha önceden belirlediğim şekilde düzenlenmesini sağlayabilir miyim?

Dosyayı eklerseniz bakarız...

Raporu nasıl çekiyorsunuz acaba ?

Raporu şirket serverından Access'le çekip Excel'e atıyoruz ve ait oldukları klasörlerde saklıyoruz.

Anladım. Peki verileri çektikten sonra, son hâlinin, ek'te gönderdiğiniz MÜŞTERİ İŞLEM BİLGİLERİ 17.05.12 dosyasındaki gibi olmasını mı istiyorsunuz ?

Evet ama dikkat ettiyseniz 2 raporun formatı biribirinden farklı. Bunun gibi bir çok rapor var ve hepsinin formatı diğerine göre farklı.

Merhaba.
Belirttiğim şekilde otomatik düzenleme mümkün mü?

Merhaba,

Excele attığınız ham raporları ve olması gereken şeklini eklerseniz daha hızlı yanıt alabilirsiniz.

Dosyaları belirttiğiniz şekilde ekledim. Dosya adında tarih olmayanlar ham rapor, tarih olanlar ise olmasını istediğimiz şekli.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar, bir an önce sonuçlandırmam gerekiyor. Konu ile ilgili bilgisi olanlardan yardım bekliyorum.

Ben yardımcı olamayacağım...

İyi günler.

Teşekkürler Murat OSMA.
Arkadaşlar, konu ile ilgili bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?

Geri