excelde gunluk giderleri aylik hesaplama ve bilgisayarin kasma problemi

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 windows 7 64 bit
arkadaslar elimde bir firmanin 31 gunluk listeleri vede bunlari aylik toplam yaptigim bir liste var listede bir sikinti oldugunu sanmiyorum ama excel 2007 calisirken cok fazla pc yi kasiyor bir rakami kaydetmem bilene bi kac saniye aliyor daha evvelden boyle bir sikintim yoktu son 1 aydir beni cok ugrastiriyor dosya boyutuda 3.64mb dosyayi rarlayip ekledim + bu formulleri makrolayip listeyi hizlandirmanin bir yolu varmi ???

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2010-Türkçe
Sayın arkadaşım dosyanızı ben göremiyorum. Ancak bu türlü sıkıntıyı bende yaşadığım için yazayım dedim. Bu dosyanızın bir kopyasını masaüstüne atın ve sonra onu açıp üzerinde çalışın belki faydası olur.

Excel Vers. ve Dili
zaten masa ustunde dosyada hucreye bir seyler kaydettigimde excel bildigin donuyor bir suru firmanin gunluk kayitlarini tuttugum icin hesaplamalar uzun suruyor diyordum makrolu versiyonunu bir arkadas burada yapti ama degisen bir sey yok excel hucrelere veri girip enter a bastigim anda kilitleniyor

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2010-Türkçe
Sayın arkadaşım sayfanızda veri miktarı 10 bin satırdan fazla ise yavaşlaması normal ama ben küçük dosya olupta yavaşlama olduğu zaman kopyasını alıp onunla çalıştığım zaman düzelmişti onun için yazmıştım. İnşallah üstadlar bir çözüm üretirler.

hasankardas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2021ProPlus TR 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-01-2027
dosyanızın boyutu fazla. içerisnde çok fazla veri var. kasmasının nedeni bundan kaynaklanıyor benimde 10 bin satır 30-40 arası sütunlu bir tablom var 4 işlemciyi birden çalışyırıyor :D

Excel Vers. ve Dili
ram yuklemesi yapsak Pc ye bir faydasi olurmu ? PC AMd 64x Dual core 2.2ghz 4 gb ram