• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Soru Excelde Geliştirici kod sayfasında hata

ckarabacak

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Arkadaşlar Merhaba

Ekli resimde görüldüğü üzere (Dosya içindeki sayfa adları "Parantez içindeki") isimler Türkçe karaktere uygun olmadığı için Kodlarda çalışmıyor. Excelin hangi ayarında düzeltme yapmalıyım.

Yardımcı Olurmusunuz.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2026-03-30 at 15.16.57.jpeg
    WhatsApp Image 2026-03-30 at 15.16.57.jpeg
    582.4 KB · Görüntüleme: 7
Arkadaşlar Merhaba

Ekli resimde görüldüğü üzere (Dosya içindeki sayfa adları "Parantez içindeki") isimler Türkçe karaktere uygun olmadığı için Kodlarda çalışmıyor. Excelin hangi ayarında düzeltme yapmalıyım.

Yardımcı Olurmusunuz.
vba kodlarında sayfa adlarını değilde sayfanın vba daki codename ini kullanın. örneğin dept sayfasının vba codename i "Sayfa1" dir
vba da siz şöyle kullanmışınızdır. ThisWorkbook.Sheets("DEPT......").range("A1).Select bunun yerine direkt sayfanın vba codename ini kullanın Sayfa1.Range("A1).Select bu şekilde yazarsanız. sayfa adı değişsse bile vba codename i değişmeyeceği için kodunuz sorunsuz çalışacaktır.

Sayın volki_112 Merhaba

Bu hata Windows 8,1 ve 10 da hata vermeden excel sayfa isimleri Türkçe olarak yazılabiliyor ve hata vermeden çalışrken Windows 11 yüklenen Ofis 2024 te bu hata ortaya çıktı bu nedenle konuyu farklı açılardan değerlendirmemiz ve hatanın Ofis 2024 ayarlarında veya Windows 11 ayarlarında bir değişiklik yapmamız halinde düzeleceğini düşünebilirmiyiz. örneğin Dil ayarlarında bir değişiklik gibi

Ben daha çok Ofis 2024 yüklemesinin doğru (Türkçe) veya ayarlarında bir düzenleme yapılırsa düzeleceğini düşünüyorum

Merhaba,

Link faydalı olabilir...

Merhaba, biraz kurcaladıktan sonra regeditten belki yapılıyordur diye biraz gezdim doğrudan bulamayınca yapay zekaya sordum, aldığım cevap:

Maalesef Excel VBA editörünün Project Explorer (sol taraftaki ağaç yapısı) kısmının fontunu sadece o pencereye özel olarak değiştirebileceğiniz doğrudan bir Kayıt Defteri (Regedit) anahtarı bulunmamaktadır.

Bunun sebebi, VBA editörünün oldukça eski bir mimariye (VB6 tabanlı) sahip olması ve bu pencerelerin fontlarını doğrudan Windows'un sistem yazı tipi ayarlarından almasıdır.

Bu söylem sonrası diyebileceğim; windows font dosyalarınızı kontrol edin sorunlu yazı tipiniz var ise bunu indirip tekrar font klasörünüze yükleyin muhtemelen sorununuz ortadan kalkacaktır. (Varsayılan font: Courier New)

İyi çalışmalar.

Sayın Korhan Ayhan Hocam ve netzone

Hata her ne kadar Ofis programındaymış gibi görülsede sorun Windows ayarlarında çözüldü.
Çözüm şöyle oldu Denetim Masası>Saat ve Bölge > Bölge>Yönetimsel>Sistem yerel ayarlarını değiştir>Bölge ayarları>Beta işaretini kaldırıp Tamam ile çıkış yaptıktan sonra Bilgisayarı yeniden başlatılmasından sonra hata düzeldi.
Bilgi paylaşımını yaptım Ancak sizinde ilginiz ve yardımınız için Teşekkür ederim.

İyi Akşamlar

Geri