• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelde Formülün Atlamaması

mustafa1205

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 / 64 Bit - Türkçe
Ekte bulunan çalışmamda da açıklama yapmaya çalıştım. Sayfa 1 deki verileri Sayfa 2 de bulunan etiketlere getirmeye çalışıyorum. İlk formülü girdikten sonra imleci aşağı çekince satırları atlıyor. Satır atlatmadan bunu nasıl yapabilirim ?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
anladığım kadarıyla tüm etiketlerin aynı olmasını istiyorsunuz. ekdeki dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Sayın İrfem4 çok sağolun lakin istediğim bu değil.Şöyle anlatayım. Birinci etiketteki bilgiler ilk satırdan alınacak. Sonrasında hücrenin sağ altına gelip çıkan imleci aşağı doğru çektiğimizde formül otomatik olarak diğer sayfadan verileri alıyor ancak ikinci etikette bulunan adı -soyadı-ve memleketi otomatik olarak üçer hücre kayıyor. Yani ben ikinci etiketin bilgilerini A2-B2-C2, üçüncü etiketin bilgilerin A3-B3-C3 vb. hücresinden aldırmak istiyorum. Yoksa bu işlem tek tek yapılabilir. Ama çok fazla veri var.Formül çekme imleciyle bu işlem nasıl yapılabilir.Bunu öğrenmek istiyorum...

Merhaba,

Önce 5. satır ve sonrasını seçerek sağ klik yapın ve sil ile satırları silin.

Daha sonra aşağıdaki formülü B1 hücresine yazıp B3 hücresine kadar kopyalayın.

Kod:
=KAYDIR(Sayfa1!$A$2;YUKARIYUVARLA(SATIRSAY($B$1:B1)/4;0)-1;MOD(SATIRSAY($B$1:B1);4)-1)

Bu işlemden sonra A1:B4 arasını fare ile seçin ve imleci sağ alttan tutup dilediğiniz kadar alt hücrelere kopyalayın.

Ömer Hocam çok teşekkürler. Gayet güzel çalışıyor. Eğer zamanınız olursa kısa da olsa formülün açıklamasını yapabilir misiniz ? Mantığı kavramaya çalışıyorum da... Tekrar çok teşekkürler.

Geri