• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel'de Formül Yardımı

Excel Vers. ve Dili
2007-Türkçe
Selamun Aleyküm,

excel'de bi komutu yazmak istiyorum ama nasıl yazacağımı ve yazılabilirliğini bilmiyorum, eğer konu hakkında bilgisi olan biri varsa ve yardım ederse çok sevinirim

komut; C2 ye dicem ki, D2 ye bak eğer orada bi veri yazılmışsa onu aynen kopyala C2 ye yapıştır eğer D2 de veri yok ise yani boşsa orası o zaman D3 e bak eğer D3 te bir veri yazılmışsa o veriyi al bilgi adlı sayfada düşeyarama yaparak o verinin bulunduğu satırda 7. sütunda yazan numarayı aynen kopyala C2 ye yapıştır eğer D3 te de veri yok ise, o zaman D4 e bak orada yazanı bilgi sayfasında düşeyarama yap verinin bulunduğu satırda 7.sütunda yazan numarayı kopyala C2 ye yapıştır.

yani;
veri yığını olan bir sayfam var, ve giriş sayfasında 3 çeşit arama yaptırmak istiyorum, 1. arama (D2) öğrencinin numarasını yazıcaksınız ve C2 ye o numarayı yapıştıracak diğer tüm veriler zaten C2 de yazana göre hareket ediyo, 2. arama (D3)ise isim ile arama buraya öğrencinin ismini yazacaksınız onu verilerin olduğu sayfada bulacak sonra o öğrencinin numarasını bulup C2 ye yapıştıracak, 3. arama (D4)da ise kimlik no ile arama var buraya kimlik no sunu yazacaksınız o gidecek verilerin oldugu sayfada o öğrenciyi bulacak sonra onun numarasını bularak C2 ye getirecek.

1. arama yeri dolu ise onu yapacak, boş ise 2. arama kısmındakini yapacak eğer o da boş ise 3. aramaya yazdığınızı arayacak.
yani öğrencilerin verilerini 3 farklı arama yoluyla getirtmek istiyorum ama bu komutu nasıl yazabilirim?

Geri