• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelde fiyat teklifi

bu düşeyara formülünde bir hata var herhalde de nasıl olacak doğrusu ? :S

Ad tanımlamaların hatalı olduğundan formül çalışmıyor, ekteki örneği incelermisin.

çok teşekkür ederim Ralkan :) sora sora yavaş yavaş öğreniyorum bende işte. Ya bir yazdırayım dedim baskı önizleme 10 sayfa gösteriyo, bunu çözebilirmiyiz ? :S

çok teşekkür ederim Ralkan :) sora sora yavaş yavaş öğreniyorum bende işte. Ya bir yazdırayım dedim baskı önizleme 10 sayfa gösteriyo, bunu çözebilirmiyiz ? :S

Sayın ertan2009 ,

Aslında bende sora sora öğreniyorum :redface: yazdırma alanını belirlersen diğerlerinin görünmesini önlersin (Sayfa sonu önizlemeden de ayarlayabilirsin)

Sayın ertan2009 ,

Aslında bende sora sora öğreniyorum :redface: yazdırma alanını belirlersen diğerlerinin görünmesini önlersin (Sayfa sonu önizlemeden de ayarlayabilirsin)

Sayın Ralkan,

çok bilgilendirici bir topik oluyor, ilgi ve alakanıza tekrar teşekkür ederim :)

üstadlar sağolun dosya çok işime yarıyor öteyandan insanoğlu doyumsuz. Acaba bunu biraz daha geliştirmek mümkün mü ? Mesela bir de müşteriler sayfası yapıp isimleri yazsak, bir ürünün hangi müşteriye ne fiyattan teklif edildiğini görebilir miyiz ?

kıymetli üstadlar,

dün gözünüzden kaçtı diye umut ediyorum :S
acaba bu dosyayı yukarda yazdığım şeyi yapabilecek düzeye getirebilir miyiz ?

üstadlar herhalde fazla uçtum demek istiyorsunuz :s
bu teklifler bir klasörde duruyor ve her gün artıyor. Bunların arasından da bir ürünün kime, ne fiyattan teklif edildiğini bulmak pek mümkün olmuyor. Buna nasıl bir çare bulabiliriz ?

üstadlar sayenizde piyasanın en hızlı teklif hazırlayan firması olduk :) yalnız bir şey kaldı, şu KDV'si 8 ve 18 olan ürünlerin KDV tutarlarını ayrı ayrı gösterebilirmiyiz ? Excel de KDV oranı 8 olan ürünlerin KDV'sini ayrı, 18 olan ürünlerinkini ayrı nasıl hesaplayabiliriz ?

Ekli dosyalar

Merhaba,
Bu da benden olsun:) Ekteki dosyaya bir bakalım istediğiniz gibi olmuş mu?

Ekli dosyalar

Merhaba ben henüz aceminin acemisiyim ama öğreniyorum yavaş yavaş
sayfayı kullanırken orderform sayfasında M-N sutunlarının 27-28-29 satırlarında formül hesaplaması var o ne için yazılmış öğrenebilirmiyim

Merhaba ben henüz aceminin acemisiyim ama öğreniyorum yavaş yavaş
sayfayı kullanırken orderform sayfasında M-N sutunlarının 27-28-29 satırlarında formül hesaplaması var o ne için yazılmış öğrenebilirmiyim

Merhaba,
ordaki formüller sayesinde ürün kodunu yazdığınız zaman KDV oranını da ayırt edip hesaplıyor, 8 ve 18 oranlı olan ürünlerin KDV'lerini ayrı ayrı toplam alabiliyor. Bu hesaplamanın yapılması için, formül, ürünlerin yazılı olduğu her satırda olmalı. O formülleri silerseniz, KDV toplamı almaz. 27. satıra kadar inmesi örnekte gereksiz görülebilir çünkü zaten teklif edilen ürünler oraya kadar inmiyor...

Üstadlar iyi akşamlar,

Ekte taslak halinde bir fiyat teklifi dosyası var ve bu dosya stok dosyasına
bağlantılar içeriyor. Düşeyara sayesinde de ürün kodunu girince ürün adı, fiyatı vb. gibi bilgileri otomatik çıkıyor. Acaba bir combobox ekleyerek, ürün adını otomatik tamamlatarak, farklı bir formülle, diğer hücreleri de ürün adına göre tamamlatmayı sağlayabilir miyiz ?

Özetle bir combobox ekleyip buraya yazdığımız bilgi otomatik tamamlanıp ürün adı kısmına yazılacak (el deyince elma çıkacak) ve diğer bilgiler de formül yardımı ile otomatik tamamlanacak...

Stok bilgileri ayrı bir dosyada olduğundan yapamadım, yardım edebilir misiniz ?

Veya bunu yapmanın başka bir yolu var mıdır ? :S

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Alttoplam alma

Merhaba Arkadaşlar,

Yeni mesaj bölümünü bulamadım özür dilerim.

Benim sorum şu;

yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Bağlantılı dosyalar ile fiyat teklifi

Üstadlar iyi akşamlar,

Önceki yardımlarınız için size tekrar tekrar teşekkür ederim. Biraz daha yardımınıza ihtiyacım var.

Ekte iki dosya mevcut. Access dosyasını, Excel dosyasına göre uyarlamak istiyorum ama yapamadım. Access dosyasındaki sütün isimlerini değiştirmek gerek. Ben değiştirince hata verdi. Bir de KDV oranı eklemek lazım, Q sütünuna gelmeli.

Esas şey, command button'a tıklayıp ürünleri seçince kaydırma yapmıyor. Bunu yapabilir misiniz ? Yazdırıp faks çekerkende bu butonun gözükmemesi mümkün mü ?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Access dosyasında hata veriyor, dosyayı görmenizi nasıl sağlayabilirim ?

Ekli dosyalar

Merhaba Arkadaşlar;
şirkette fiyat analizi için bir tablo oluşturmak istiyoruz.forumda da baktım ama tam istediğim format yoktu.Giyat analizi imalat sanayisi için kullanılacak.Yani bir yer malzemeyi seçilçek boyunu kalınlığını girerek malzemenin ağırlığını çıkarabileceğimiz aynı zamanda diğer masraflar olan boya ve kaplama gibi şeyleride ekliyebileceğimiz bir fiyat analiz tablosu arıyoruz.yardım edebilecek kimse varsa yarımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler

Üstadlar sesimizi duyan yok mu ? :S

Geri