• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelde fiyat teklifi

Excel Vers. ve Dili
2000 - Tr
Önceki topikleri inceledim ama maalesef dosyalar hep silinmiş, bu yüzden bir topik açtım. Fiyat teklifini excel'de hazırlıyoruz ve bu süreci kısaltmak için ne yapabiliriz derken ekteki dosyayı buldum Kodu yazınca ürün adı ve fiyatı da kendisi yazıyor ama esas sorun KDV oranlarında. KDV oranı 8 ve 18 olan ürünlerin de KDV'sini otomatik hesaplatmak mümkün mü acaba ?

Bu konuda yardımcı olabilir misiniz ?

İyi çalışmalar

Ertan

Ekli dosyalar

=EĞER(YADA(EBOŞSA(D4);EBOŞSA(A4));"";H3*I4/100)

formülü bu şekilde kullanınız ve I4 hücresine KDV oranlarını yazınız.

kdv oranlarınıda pricelist sayfasına eklerseniz daha rahat olur

kdv oranı girmenizede gerek kalmaz, düşeyara oranı kendi bularak otomatik olarak formunuz oluşur

Rica ederim , elimden gelirse yardımcı olurum

ya yapamadım :( formülü tax kısmına yazınca hata veriyor :S acaba nereye yazmam gerekiyor ? Bir de diğer ürünlerin KDV'sini de I5-I6 gibi alt alta mı yazmak gerek. 8 ve 18 olan KDV matrahlarını nasıl hesaplayabiliriz ? :S

kdv oranı girmenizede gerek kalmaz, düşeyara oranı kendi bularak otomatik olarak formunuz oluşur

Sayın kuvari'nin belirtiği şekilde yapmak daha uygun olur, her stok kodu'na ait Kdv oranını listeye girerseniz manuel olarak her seferinde girmenize gerek kalmaz

Son düzenleme:

Çok teşekkür ederim ilginize de bende o kadar excel bilgisi yok, şimdilik, bunu yapmayı nerden öğrenebilirim acaba ?

Çok teşekkür ederim ilginize de bende o kadar excel bilgisi yok, şimdilik, bunu yapmayı nerden öğrenebilirim acaba ?

Dosyanızda pricelist sayfanızda Kdv sütunu ilave edilmiştir.Kdv oranlarını kendi doğru oranlarınızla değiştirerek kullanınız.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Dosyanızda dosyanız stok ve fiyat sayfanızda Kdv sütunu ilave edilmiştir.Kdv oranlarını kendi doğru oranlarınızla değiştirerek kullanınız.

ya çok zahmetler verdirdim size ama 2.satıra bir ürün yazınca #BASV! çıkıyor

Son düzenleme:
Siz kaç satırlık bir tablo kullanacaksınız , ayrıca her ssatır artığında tax otomatik olarak bir alt satıramı kayacak.

Eğer bu şekilde ise ustalardan yardım almak gerekir, eğer her alan sabitse yardımcı olabilirim.

fiyat teklifi olduğu için belli bir satır sayısı vermek mümkün değil. Bazen 3 satır olur bazen 6, bazen daha da çok. Sorun tax'in sabit kalmaması, bazı ürünlerde 8 bazılarında 18. Gerçi şimdi bir teklifte eğer formülü ile denedim oldu galiba. Geriye tax oranının ürün bilgileri ile otomatik olarak çıkması kalıyor. Onu yapmayı becerebilirsem şimdilik sorun çözülmüş olacak :S

Son mesajınızı sonradan gördüm, ayrıca teşekkür ederim :)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
evet, olmuş gözüküyor. Çok teşekkür ederim :) Firmaya söyleyeyim, satışlardan size bir pay ayrılsın :d :)

Bence pay vermesinler olmadı :) daha henüz erken aynı teklif formunda Kdv oranları farklı olan ürünlerde sorun çıkartır.Hesaplamayı sadece aynı gibi alıyor.

Şu an için dışarı çıkmak zorundayım ,satışlardan pay almak için dosyayı yeniden düzenleyip göndereceğim.:):)

Bence pay vermesinler olmadı :) daha henüz erken aynı teklif formunda Kdv oranları farklı olan ürünlerde sorun çıkartır.Hesaplamayı sadece aynı gibi alıyor.

Şu an için dışarı çıkmak zorundayım ,satışlardan pay almak için dosyayı yeniden düzenleyip göndereceğim.:):)

ok, tekrar teşekkür ederim, bekliyorum yeni dosyanızı :)

Geri