• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelde Finasal Fonksiyonların Örnekli Kullanımı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan neo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Intrate=faİzorani
Rate=faİz_orani

Levent bey,

Bildiğim kadarıyla Toolpak çözümleyicisi ( Analysis Toolpak) içindeki fonksiyonlar, sadece Ingilizce. Türkçe versiyonları yok. Ama, Excel versiyonu ne olursa olsun (Türkçe veya Ingilizce) çalışmaları gerekir.

Aklıma gelen tek şey, yine bir Türkçe karakter problemi ile karşılaştığımızdır....

Yani, o formulü şu şekilde yazın ve deneyin .... bakalım olacak mı ?

=intrate(B40;B41;B42;B43;1)

Yani, küçük harfle yazın ki, I - i olayını atlatalım ....

Levent bey,

Bildiğim kadarıyla Toolpak çözümleyicisi ( Analysis Toolpak) içindeki fonksiyonlar, sadece Ingilizce. Türkçe versiyonları yok. Ama, Excel versiyonu ne olursa olsun (Türkçe veya Ingilizce) çalışmaları gerekir.

Aklıma gelen tek şey, yine bir Türkçe karakter problemi ile karşılaştığımızdır....

Yani, o formulü şu şekilde yazın ve deneyin .... bakalım olacak mı ?

Yani, küçük harfle yazın ki, I - i olayını atlatalım ....

Haluk Hocam ilginç doğrusu;

=FAİZORANI(B40;B41;B42;B43;1)
=ETKİN(B48;B49)
Formülleri ile,
=effect(B48;B49)
ayni sonucu verdi.

Yanlız hala anlamadığım konu şu:
İngilizce sürüm kullanılarak yapılan bir formül Türkçe sürüm kullanılan PC de açıldığında formüller otomütikman Türkçeye dönüşüyor. Bu enteresan geldi.

......
Yanlız hala anlamadığım konu şu:
İngilizce sürüm kullanılarak yapılan bir formül Türkçe sürüm kullanılan PC de açıldığında formüller otomütikman Türkçeye dönüşüyor. Bu enteresan geldi.

Levent bey;

Bu Excel'in doğal bir özelliği.

Yoksa, İngilizce sürümde hazırlanmış Excel dosyası Türkçe sürüm Excel'de çalıştırılmasına olanak kalmazdı.

Benim avatarımda yazdığı gibi, benim kullandığım Ingilizce versiyon. Foruma eklediğim dosyaları Türkçe versiyona sahip diğer kullanıcılar rahatlıkla indirip kullanabiliyorlar. Eğer içlerinde Almanca veya Hollandaca kullanan varsa, onlarda da bir problem çıkmaz.

Sayın yurttas , yine mükemmel bir çalışmaya el atmışsınız.Teşekkür ediyorum.
Çalışmalarınızın devamını diliyorum.
Saygılarımla.

Geri