• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelde Farklı Kaydet ve Son Satıra Gitme

mustafa1205

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 / 64 Bit - Türkçe
Ekte bulunan örneğimde açıklama yapmaya çalıştım. Son satıra gitme ve farklı kaydet ile ilgili bir sorum oldu.Teşekkür ediyorum

Ekli dosyalar

Ekte bulunan örneğimde açıklama yapmaya çalıştım. Son satıra gitme ve farklı kaydet ile ilgili bir sorum oldu.Teşekkür ediyorum

Demek istediğinizi tam olarak anlamasamda anladığım kadarını paylaşayım. Sayfanın başından sonuna, sonundan başına, en sağa en sola vs. gitmek için Crtl+ok(yön) tuşları işinizi görür sanırım.
Bir dosyanın içinde 1 den fazla sayfa var ve onlar 1 tanesinide ayrı olarak kaydetmek istiyorsanızda ilgili sayfanın adının üstüne sağ tıklatıp Taşı veya Kopyala şeçeneğinden yararlanarak istediniz yere farklı kaydede bilirsiniz.

İlginiz için teşekkür ederim ancak ben bunu makro ile yapmak istiyorum yani butona basarak gerçekleştirmek istiyorum

Merhaba,

Son satıra gitmek için, bir butona ekleyerek deneyiniz.

Kod:
Sub Son_Bos_SAtır()
Range("A65535").End(xlUp).Offset(1, 0).Select
End Sub

Çok Sağolun Hocam çok işime yaradı. Peki mevcut sayfayı buton ile masa üstüne nasıl kaydedebiliriz. Yani sadece tek bir sayfayı masa üzerine kaydetmek istiyorum bu mümkün mü acaba ?

Kod:
Sub FarklıKaydet()
Sheets("VERİ SAYFASI").Copy
ActiveWorkbook.SaveAs "C:\deneme"
End Sub

Bu şekilde deneyiniz.

Hocam Allah razı olsun. Son olarak eğer imkanınız varsa bunu kaydederken dosyada veri sayfasında bulunan A1 hücresindeki ismi almasını (kayıt edilen çalışma ismi olarak ) sağayabilir miyiz acaba ?

Hocam hallettim çok teşekkür ediyorum. Hayırlı geceler diliyorum

Merhaba,

Aşağıdaki kodu denermisiniz.

Kod:
Option Explicit

Sub Farklı_Kaydet()
    If Range("A1") = "" Then
        MsgBox "A1 hücresi boş !" & Chr(10) _
        & "Lütfen dosya adını giriniz !", vbCritical
        Range("A1").Select
        Exit Sub
    End If

Sheets("Sayfa1").Copy
    ActiveWorkbook.SaveAs Filename:="C:\Users\Mustafa\Desktop\" & Range("A1") & ".xls"
    ActiveWindow.Close
End Sub

Hocam ellerin dert görmesin bu çok daha kullanışlı oldu benim için.Çok teşekkür ediyorum

Geri