• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelde Farklı hücrelere farklı resimler çağırmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan raxxul
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007-ingilizce
http://www.excel.web.tr/f136/personel-bilgileri-resimli-3-rnek-dosya-t22790.html

Konu başlığında verilen örneklerden yola çıkarak bir çalışam yapmaya çalıştım.

Öncelikle tabi Linki verdiğim paylaşımı yapan arkadaşa bu güzel paylaşım için teşekkür ederim. Çok pratik ve basit bir yol göstermiş.
Öncelikle yaplaşımlarınız için çok teşekkürler.

Personel resimli çalışmanızı inceledikten sonra, benzerini fakat biraz daha farklısını uygulamaya çalşıyorum lakin sıkıntı yaşıyorum.
Benim elimde yaklaşık 30-40 civarı resim var ve bu resimlerden seçilen kritere göre 8-10 tanesini bir a4 ün farklı hücrelerine getirmeye çalışıyorum. Veri tablosunu oluşturdum. Gerekli formülleri yazdım ve seçim listesini oluşturdum. Link'deki ilk örneklemede verilen scripi inceledim ve Range'i genişleterek istediğimi elde ediceğimi sandım lakin sistem hata veriyor ve çalıştıramıyorum. Nasıl bir yaklasım sergilemem gerekir?? Yardımcı olabilirmisiniz.
With Range("A1") 'i With Range("A1:BP100") olarak değiştirdim.

Aşağıda Scripi görebilirsiniz.

" Private Sub Worksheet_Calculate()
Dim oPic As Picture
Me.Pictures.Visible = False
With Range("A1:BP100")
For Each oPic In Me.Pictures
If oPic.Name = .Text Then
oPic.Visible = True
oPic.Top = .Top
oPic.Left = .Left
Exit For
End If
Next oPic
End With
End Sub

Şimdiden teşekkürler

Yurttas ellerine saglık cok guzel olmus verdıgın ornekler ama orada benım bunları tek tek hazırlamam ve duzenlemem benım ıcın bıraz daha zor gorunuyor. Ben script ile halletmeyi tercih ediyorum. Senin ilk yaptıgın format aslında tam ıstedıgım yöntem lakin ihtiyacımı tam olarak karsılamıyor. Bu yuzden scrip yazmayı tercih ederim. Ek'te senin yaptıgın orneklemeden yola cıkarak bir çalışma gönderiyorum. Yapmak ıstedıgıme benzer olacak basit birşey yapmaya çalıştım. Denemelerimden vardıgım sonuc bu ısı range'i değiştirerek çözemiyecek oldugum.

Ekli dosyalar

Yurttas ellerine saglık cok guzel olmus verdıgın ornekler ama orada benım bunları tek tek hazırlamam ve duzenlemem benım ıcın bıraz daha zor gorunuyor. Ben script ile halletmeyi tercih ediyorum. Senin ilk yaptıgın format aslında tam ıstedıgım yöntem lakin ihtiyacımı tam olarak karsılamıyor. Bu yuzden scrip yazmayı tercih ederim. Ek'te senin yaptıgın orneklemeden yola cıkarak bir çalışma gönderiyorum. Yapmak ıstedıgıme benzer olacak basit birşey yapmaya çalıştım. Denemelerimden vardıgım sonuc bu ısı range'i değiştirerek çözemiyecek oldugum.

.

Örnek dosya ekte.

"Script" demekle neyi kastettiğinizi anlayamadım?

.

Ekli dosyalar

Ben script derken makroyu kastetmiştim. Çakışma sayfasındaki gibi birşey yapmaya çalışıyorum. A4 boyutunda bir sabit antetim var gerekli yerlere bu antet resmindeki uygun hücrelere transparan resimlerimi otomatik çağırıp, eklediğim bu ufak resimlerin etrafındaki uygun hücrelere resimle alakalı yazıları notları kazdırmaya çabalıyorum. Değişkene göre ana antet sabit kalmak şartıyla içindeki bilgi ve resimler değişecek. Çok fazla resim olduğu için hepsini tek tek define yapıp belirli hücreler sığdırmaya çalışmak bana daha yorucu geliyor birde data ve diğer tüm bilgileri saklamam gerekiyor bunu shareden şifreyle yapmaya çabalıyorum. Bunun için makro yazmak dahamı kolay olur bilemedim. En başında belittiğim ve linkini veriğim sayfaki ilk örneği temel alarak koddaki range kısmını genişleterek istediğimi elde edebileceğimi düşündüm. O örnekteki resimlerin gerekmedikçe visible olmaması ve diğer hususlar çok kullanışlı ve resmi çağırmak daha kolayıma geldi açıkcası. Tabi işin uzmanı sizsiniz bu sizin örneklerinizden yaptığım ufak ve basit bir çıkarım sadece. İstediğim hücreye sadece tek bir resmi getirebiliyorum ama geniş aralıkta birden çok olunca çalışmıyor. Birgün içerisinde çözmeyi beklemiyorum ama bu konuda gayet istekliyim. Birde Offset mantığını tam anlamadım. Aramada motorundan arattım lakin istediğim sonucu bulduğumu söyliyemiyeceğim. Teşekkürler

Bu arada ben seçimi başka sayfada yaptırıyorum resmi bambaşka bir yere koymam gerekiyor. Birde resim seçiliyken formül çubuğuna yazdıramıyorum. Gönderdiğin son örnekteki gibi. Sizin gönderdiğinizde seçim ekranını hemen üstüne geliyor fakat benimkinde ikisi farklı sheet olmalı ve yazıdan bağımsız bir yerde olmalı.

Geri