• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excelde email listelerini birbirinden çıkarmak nasıl olur?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bafimax
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
merhaba, benim sorunum şöyle,

elimde 2 adet email listesi var, ilki 190bin adet küsur, ikincisi 50 adet küsur,
ve ikinci listedeki mailler aynı zamanda ilk listedede var, yani ilki ikinciyide kapsıyor,
amacım, ikinci listeyi yani 190bin küsurlu email listemden 50 bin küsurlu ikinci email listemi çıkarmak ve 140 bin küsurlu email listesini bulmak?
yalnız buradaki olay mükerrer kayıtları bulma ve teke indirme olayı değil!!
çakışan emaillerin, tamamen listeden çıkarılmasını istiyorum,
yani remove duplicate olayı işime yaramaz!
nasıl yapacağımı bilenlerden yardım istiyorum
saygılar...

anladığım kadarı ile 2 listeyi tek liste yapmak

yapacağınız tek şey alt alta sıralamak ( 2 dosyayıda ) ve daha sonra örnek a sütünuna sıralamış iseniz B sütununa =EĞER(A2=A3;1;" ") hücresini koyarak sonuçta çıkan 1 lerin tamamını silmek olacak

cevap için teşekkür ederim ama herhangi bir sonuç alamadım, A sutununa sıraladım tüm mail listesini,
B1 sutununada verdiğin kodu yapıştırdım, herhangi bir sonuç vermedi (1, 0 gibi)

pratik yol bilen varsa çok müteşekkür kalarım:)

merhaba, benim sorunum şöyle,

elimde 2 adet email listesi var, ilki 190bin adet küsur, ikincisi 50 adet küsur,
ve ikinci listedeki mailler aynı zamanda ilk listedede var, yani ilki ikinciyide kapsıyor,
amacım, ikinci listeyi yani 190bin küsurlu email listemden 50 bin küsurlu ikinci email listemi çıkarmak ve 140 bin küsurlu email listesini bulmak?
yalnız buradaki olay mükerrer kayıtları bulma ve teke indirme olayı değil!!
çakışan emaillerin, tamamen listeden çıkarılmasını istiyorum,
yani remove duplicate olayı işime yaramaz!
nasıl yapacağımı bilenlerden yardım istiyorum
saygılar...
Ekteki dökümanda çözüm yer almaktadır. İyi günler dilerim.

Ekli dosyalar

peki bunun tam tersini düşünsek elimde tüm liste var ve ben bu tam liste var bu tüm liste 4 sütunlu birde bu tüm listedekiler sadece kaydı açıklarının olduğu tek sütun var ben bu tek sütunla tüm listedeki aynı olanları 4 sütunuda almak istiyorum nasıl yapabilirim

Ekli dosyalar

Geri