• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excelde eğer sorusu..

Excel Vers. ve Dili
2007
gelen siparişleri excelde ayarladım ve gönderdiğim her sipariş adedini girdiğimde excel otomatik olarak gönderilen adedi düşüyor.buraya kadar herşey iyi.ama ben bazen istenenden fazlada gönderiyorum.ve formül doğal olarak 100 adet istenmişse ve 150 gönderilmişse eksi değer gösteriyor.ben eksi değer olduğunda o hücrenin kırmızı olmasını istiyorumki takibim kolay olsun. yani sonuç eksi çıkarsa ya hücreyi yada o hücredeki yazı tipini kırmızı yapsın. nasıl yapabilirim.tşk ler...

İstediğinizi doğru anlayabildiysem.önerebileceğim şu:
Bilgilerin geldiği ekranı seçip
Home/ Conditional fotmatting/Highlight cells rules/ less than e tiklayıp karşınıza gelen tablonun birinci kutusuna "0" yazıp ikinci kutusuna "red text " yazarsanız sifirdan küçük olanlar otomatik olarak kırmızı olarak gelir

İstediğinizi doğru anlayabildiysem.önerebileceğim şu:
Bilgilerin geldiği ekranı seçip
Home/ Conditional fotmatting/Highlight cells rules/ less than e tiklayıp karşınıza gelen tablonun birinci kutusuna "0" yazıp ikinci kutusuna "red text " yazarsanız sifirdan küçük olanlar otomatik olarak kırmızı olarak gelir
hımm)) peki türkçesi varmı..office 2007 kullanıyorum..tşk ler..

biçim

ilgili bütün hücreleri seçip biçime girin koşullu biçimlendirme yi tıklayınilk kutu hücre değeri olsun ikinci kutu küçük olarak işaretleyin 3. kutuya 0(sıfır) diyip sağ tarfta biçim yazan linke tıklayın çıkan ekrandan kırmızı rengi secin :D

giriş/ koşullu biçimlendirme/ hücre kurallarını vurgula/ küçüktür
gelen 1. kutuya "0" 2.kutuya kırmızı metin yazarsanız olur sanırım

arkadaşlar yardımınızı bekliyorum EĞER((G4)>0;(C4="M10")*(D4*0,005)) bir formül yazdım çalışma kitabıma ama c4 hücresinde "M10" yada "MPD" diye bir kod var ise d4 hücresindeki değeri binde 5 ile çarması ve eğer c4 hücresinde "KBN" diye bir kod var ise bu seferde 0,065 ile çarpmasını istiyorum. yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler.

biri bana yardım etsin arkadaşlar

arkadaşlar yardımınızı bekliyorum EĞER((G4)>0;(C4="M10")*(D4*0,005)) bir formül yazdım çalışma kitabıma ama c4 hücresinde "M10" yada "MPD" diye bir kod var ise d4 hücresindeki değeri binde 5 ile çarması ve eğer c4 hücresinde "KBN" diye bir kod var ise bu seferde 0,065 ile çarpmasını istiyorum. yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler.

yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar

kimse yokmu yardım edecek:(

Ekli dosyalar

• excel.jpg
    excel.jpg
    68.5 KB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme:
Geri