• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excelde eğer formülü

Excel Vers. ve Dili
excell-türkçe
arkadaşlar merhaba

eğer formülüyle yapmak istediğim şöyle birşey;

birleşik eğer förmülü yani birden çok isteği birleştirmek istiyom...

mesela;

eğer a4 hücresi A,B,C,D,E bunlardan biri ise MEHMET yaz şayet a4 hücresi F,G,H,I,İ .... ise HASAN yaz şayet a4 hücresi ................

devam etsin gibi nasıl yapabilirim.....lütfen yardım ...teş.k..

arkadaşlar merhaba

eğer formülüyle yapmak istediğim şöyle birşey;

birleşik eğer förmülü yani birden çok isteği birleştirmek istiyom...

mesela;

eğer a4 hücresi A,B,C,D,E bunlardan biri ise MEHMET yaz şayet a4 hücresi F,G,H,I,İ .... ise HASAN yaz şayet a4 hücresi ................

devam etsin gibi nasıl yapabilirim.....lütfen yardım ...teş.k..

merhaba
bu işinizi görür mü?
Kod:
=EĞER(A1={"a";"b";"c";"d";"e"};"mehmet";"hasan")

F11 hücresine

Kod:
=DÜŞEYARA(C11;AYAR!C10:D26;2;0)

yazın.

.

UZMANAMELE kardeşim teşekkür ederim ama bu 2 isim için benim istediğim çoklu mesela 3 ve daha fazla olabilir.....

5 ve 6 nolu mesajdaki formülleri denediniz mi?

.

düşeyara ile olacak gibi :)))))))))))))) ama yapamadım yani kendi dosyama uyarlayamadım...

merhaba

bu da alternatif olsun.

Kod:
=EĞER(YADA(C11={"a";"b";"c";"d";"e"});"mal";EĞER(YADA(C11={"h";"ı";"j";"k";"l";"m"});"hizmet";"yapım"))

arkadaşlar dosyama göre ekteki dosyayı uyarladım...düşeyara yaparak kullanabilir misi..

Ekli dosyalar

İşlem sayfasının F4 hücresine

Kod:
=DÜŞEYARA(C4;AYAR!$C$10:$E$26;3;0)

yazıp aşağı doğru çekeceksiniz.

Bunun bir zorluğu yok. Ayrıntılı bilgi için Excel Dersaneside VLOOKUP-DÜŞEYARA uygulamasını inceleyiniz.

.

arkadaşlar dosyama göre ekteki dosyayı uyarladım...düşeyara yaparak kullanabilir misi..

merhaba
bu işinizi görür mü?

Kod:
=EĞER(C4="";"";EĞER(YADA(C4={"a";"b";"c";"d";"e"});"mal";EĞER(YADA(C4={"h";"ı";"j";"k";"l";"m"});"hizmet";"yapım")))

selam üstatlar
dünkü sorumun cevabını sizin sayenizde DÜŞEYARA formulüyle yapmış bulunmaktayım ...teş. ederim yalnız formülü aşağıya çektiğim zaman boş stunların karşısına #YOK diye yazı yazıyor..bu yazının olmasını istemiyorum ....bunu nasıl yapabilirim....formül gerekli yerde olsun ama #YOK yazısı çıkmasın...teşk.

=EĞER(EHATALIYSA(Formülünüz);"";Formülünüz) şeklinde düzenleyiniz.

.

Geri