Excelde döngüsel başvuru hesaplamasını nasıl yaparız.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
çok önemli..! sayın excel ci arkadaşlar. 210 satırlık bir excel çalışma dosyam var. bu çalışmam içerisinde bir formül hesaplanmasında "excel döngüsel başvuruyu hesaplayamıyor" diye uyarı çıkıyor. benim sorum şu olacak:
örnek olarak A1 in sonucuna göre B1 hesaplanacak. B1 in sonucuna göre tekrar A1 hesaplanacak. bilmem anlatabildin mi. yukarıda bahsettiğim hesaplamayı döngüsel başvuru olarak bile hesaplata bilirmiyiz. yada başka bir hesaplama yöntemi var mı? yardımcı olursanız çok memnun olurum. saygılarımla...:hihoho:

BG

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021 TR & EN
Sayın deneme038

çok önemli..! sayın excel ci arkadaşlar. 210 satırlık bir excel çalışma dosyam var. bu çalışmam içerisinde bir formül hesaplanmasında "excel döngüsel başvuruyu hesaplayamıyor" diye uyarı çıkıyor. benim sorum şu olacak:
örnek olarak A1 in sonucuna göre B1 hesaplanacak. B1 in sonucuna göre tekrar A1 hesaplanacak. bilmem anlatabildin mi. yukarıda bahsettiğim hesaplamayı döngüsel başvuru olarak bile hesaplata bilirmiyiz. yada başka bir hesaplama yöntemi var mı? yardımcı olursanız çok memnun olurum. saygılarımla...:hihoho:
örnek dosya eklerseniz, daha kısa zamanda cevap gelecektir, yapılacak işlemi örnek dosyayla birlikte gönderin ki, yardım edebilelim.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
döngüsel başvuru sonucunu nasıl hesaplarız.

dosya ektedir inşallah anlatabilmişim dir. ilgilenirseniz sevinirim.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Araçlar-seçenekler-hesaplama sekmesinde yineleme kutusunu işaretleyerek deneyin.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
sayın levent bey teşekkür ederim kısmen işe yaradı.