Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Keşke ödevin ilk verildiği zaman yardım isteseydin. Tahmin ediyorumki yetişmeyecek. O yüzden hızlı bir çözüm için aşağıdaki adımı uygulayabilirsin.
Excelde veri çözümleyici eklentisi üzerinden "ANOVA : Two Factor Without Replication" seçeneğini uygulayabilirsin. En kötü ihtimalle yazdığım eklenti ismini aratıp işlem adım ve yorumlarını öğrenmeni tavsiye ederim.
Bu tip şeyler ilk başta yapılıp geçilmesi gereken şeyler olarak görünebilir ancak inan gerek formüllerle gerek eklenti üzerinden çözümlerin yapılışını ve yorumlarını anlayıp yapman ilerisi (iş hayatı) için yararlı olacaktır.
Eğer ödevin ertelenirse ben de boş bir vaktimde yardımcı olmaya çalışırım.
Öncelikle teşekkürler,
Ödev de dün akşam verildi zaten benim de başka projem olduğu için bunu sabaha bırakmıştım. Normalde Minitab kullanarak çözüyoruz ama hoca Excel'den istediği için biraz tıkandım. Arkadaşlarımdan yardım alarak yaptım.
İlginiz için tekrar teşekkür ederim.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.