• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excelde datagrid nesnesi

hımmmmmmmm

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2000-2007-2010-2016
Yazılım....: (win-7-32x)(office-xp)
Nesne.....: microsoft datagrid controls 6.0 (sp6)-(oledb)
Dizini......: c:\windows\system32\msdatgrd.ocx
Register..: REGSVR32 c:\windows\system32\msdatgrd.ocx edildi

Excel VBA-references-browse ile; dosya türü ocx den; c:\windows\system32\msdatgrd.ocx seçimi tanımlı.. ayrıca ms. active x cont. 2.8 de ile tanımlı...
tolboxda..: nesne forma indirmek için seçili... görünüyor...

form üzerine gelmiyor.. aktif olması için registerde daha başka ne tür bir ayar gerek...

Nesneyi form üzerine eklemeye açlıştığınızda nasıl bir uyarı mesajı alıyorsunuz.

aslında türlü türlü mesajlar var...

Win-XP/office-XP kurulu iken obje form üzerine alınmaya çalışıldığında.... ; 'Konuya belirtilen eylem için güvenilmiyor' mesajı

win-7 32x/Office-XP de form üzerine alınmaya çalışıldığında, mesaj yok.. ama nesne yine aktif değil. görmüyor..

Macro; Çalışma anında objeyi tanımayıp 'Object reguired' mesajı veriyor..
(excel-vba Datagrid nesnesini aktif görmediği PC lerde )

WİN-7/Office XP:
acm-(activeX compatability manager) programı ile aktif hale geliyor. fakat çalışma anında;'the datagrid is running in safe mode. but was set to an unsafe recordset. the datagrid has been changed to read-only mode' mesajı . zaten ACM nin bir faydası yok.. sonradan datagrid tekrar tanınmaz oluyor..

win XP/Office-2007 de; 'The control could not be created because it is not properly licensed'
mesajı aldım.. Pek üstünde durmadım..

benim üzerinde durduğum mesaj.. 'Konuya belirtilen eylem için güvenilmiyor' mesajı..
aradığım şey ise hangi sistem olursa olsun registerinde yapılabilecek bir standart düzenleme ile objeyi çalışır hale getirmek...

Objenin CLSID'i {CDE57A43-8B86-11D0-B3C6-00A0C90AEA82}
kill bit-CLSID lere biraz kurcaladım ama bir netice alamadım.. Belkide atladığım şeyler var..

win-xp/office-xp de; VB6-active-X kurarak objeyi bir PC de aktif ettim. Farklı bir PC de aynı işlemle bir netice alamadım.

mesela win-7/office-xp de; VB6 active-X kurulumu ile obje aktif olmadı...

msdatlst.ocx; (datacombo ve datalist) kolayca tanınıyor.. datagrid zorluk çıkarıyor...

sonuçda standart bir durum bulamadım...

datagrid

WİN-7/Office XP
win xp/office xp
VBA 6 kurulumu, (active-x ve data access) seçimliği durumu çözüyor...

registere ne yapıyorda düzeltiyor onu anlamaya çalışıyorum...

Nesneyi Excel 2010 versiyonunda deniyorsanız bazı makro ve güvenlik ayarlarını yapmanız gerekiyor. Daha önce başıma geldiği için söylüyorum. Eğer diğer versiyonlarda bu durum sözkonusu ise arşivime baktıktan sonra akşam bir cevap yazarım.

office 2007-2010 veya XP.... güvenlik ayarları veya güvenlik merkezi ayarları normal.. buralarla ilgili bir problemim yok...

nesne;başka pc lerde kurulu office varken, sonradan system32 içine registe ediliyor.. excel-vb burada bocalıyor.. datagridi registe edildiği halde göremiyor.

vb6 yı kurarsanız durum düzeliyor. yani excel-vb datagridi tanımaya başlıyor.. vb6 registerde bir takım düzenlemeler yapıyor... onu arıyorum...

vb6 yı kurmadan, datagridi, excel-vb ye tanıtmak için nasıl registe etmem gerek. regsvr32 yeterli olmadı...

( vb6 yı kurarken; sadece activeX ve data access seçeneklerini kurmak yeterli... excel-vb datagridi kurulum yapılınca görmeye başlıyor...)

bu şekilde datagrid tanıtıldı.. ama dediğim gibi vb6'yı kurmadan, datagrid excel-vb ye nasıl registe edilir veya tanımlanır...

buraya yöneldim... bulamazsam böyle idare edecez artık...

ilginize çok teşekkür ederim...

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Internet Explorer\ActiveX\Compatibility\ {CDE57A43-8B86-11D0-B3C6-00A0C90AEA82} Anahtarındaki "Compatibility Flags" değerini 0 (sıfır) yaparak deneyin.

Geri