• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelde Crystal Report Kullanımı

Excel Vers. ve Dili
Office 2022 - Türkçe
Arkadaşlar merhaba excelde yaptığım bir programın raporlama kısımlarında Crystal Report kullanmak istiyorum. Crystal reportu excel dosyasına bağladım ama rapor ekrarını bir türlü görüntüleyemedim. Bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz.

Ekteki dosyada report klasörünü C:\ nin altına kopyalayınız. Dosya.xls üzerinden reportu çalıştırabilirsiniz.

Crystal Report 4.6 sanırım. Bu versiyonda Türkçe karakter sorunu vardır. 8 ve sonraki versiyonları tavsiye ederim.

Kod:
With CrystalReport1
    .ReportFileName = "C:\Rapor.rpt"
    .Action = 1
End With

Crystal Report 4.6 sanırım. Bu versiyonda Türkçe karakter sorunu vardır. 8 ve sonraki versiyonları tavsiye ederim.

Kod:
With CrystalReport1
    .ReportFileName = "C:\Rapor.rpt"
    .Action = 1
End With

Sayın anemos yardımınız için teşekkür ederim ama .Action = 1 satırında hata verdi

CR şu an bilgisayarımda yüklü değil. Kullandığınız versiyon no nedir?

O halde hata vermemesi gerekirdi. Rapor dosyasını tekrar oluşturup tekrar deneyin.

Olmazsa bir örnek eklemeye çalışırım.

O halde hata vermemesi gerekirdi. Rapor dosyasını tekrar oluşturup tekrar deneyin.

Olmazsa bir örnek eklemeye çalışırım.

sayın anemos rapor dosyasını tekrar oluşturdum ama gene aynı yerde hata verdi sorun nedir bende anlayamadım yada ben rapor dosyasını oluştururken hatamı yapıyorum. Sizden ricam bir örnek dosya eklemisiniz.

Örnek dosya 10. mesajdadır.

Son düzenleme:
Çalışan örnek ektedir.
Dosyalar beraber dizinde olsun.

Sayın anemos dosya gayet güzel çalışıyor ama mdb dosyasından verileri alıyor benim istediğim excel dosyasından verileri alması ekteki örnek dosyamda ben bunu yapmaya çalıştım ama beceremedim. veri tabanı olak exceli kullanmak istiyorum

Küçük bir ayar yaptıktan sonra rapor sihirbazı düzgün çalışacaktır. Şu ayarı yapın;

- File > Options menüsünden "SQL" tabına girin.
- Altta, "Allow Reporting On" frame içindeki "System Tables" onay kutusunu işaretleyip "OK" deyip çıkın.

Rapor sihirbazını tekrar çalıştırdığınızda excel dosyasına ait sayfa isimleri ve sütun başlıkları artık görünür olacaktır.

Örnek rapor ektedir.

sn hocam bu nesneyi nereden kurup bilgşsayarımıza yükleyeceğiz

Küçük bir ayar yaptıktan sonra rapor sihirbazı düzgün çalışacaktır. Şu ayarı yapın;

- File > Options menüsünden "SQL" tabına girin.
- Altta, "Allow Reporting On" frame içindeki "System Tables" onay kutusunu işaretleyip "OK" deyip çıkın.

Rapor sihirbazını tekrar çalıştırdığınızda excel dosyasına ait sayfa isimleri ve sütun başlıkları artık görünür olacaktır.

Örnek rapor ektedir.

Sayın anemos yardımınız için teşekkür ederim. Raporlamada baya bi işime yarayacak tekrar teşekkür ederim.

dosya silinmiş sanırım yeniden ekleme imkanınız varsa çok makbule geçer.tşkrler.

Sayın Zeki Gürsoy, dosya silinmiş sizden rica etsem tekrar yükleye bilirmisiniz dosyayı

Geri