• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelde çoklu kullanıcı

Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba arkadaşlar...

Excel'de çoklu kullanıcı ile alakalı;

VB excel bağlantısı gerçekleştirenlere :
Tools > Protection > Protect and Shared Workbook :
Protect Shared Workbook = Sharing with track changes , seçeneği aktif edilirse Aynı dosyaya birden çok kullanıcı Read Only olmadan bağlanabilir ve Save edildiği anda diğer kullanıcıların Save ettikleri görülebilir

şu şekilde bir şey buldum. fakat benim VB'de tools kısmında Protect diye birşey yok ?

bu işi nasıl çözebilirim.?

VB de aramayacaksın onu.
Excel menüsünden Araçlar(Tools ) > koruma(Protection ) > çalışma kitabını koru ve paylaş (Protect and Shared Workbook ) 'ı aç.
Oradaki Değişiklik izlemeli paylaşım (Sharing with track changes) seçeneğini aktif edeceksin. Kasteddiği bu.
Bu şekilde çalışma kitabın hem korumalı hemde paylaşımlı olur.

Pekala diğer kullanıcıların save ettiği nerede ve nasıl görünüyor?

Diğer kullanıcıların kaydettiğini Excel sana "Çalışma kitabı Diğer kullanıcıların yaptığı değişikliklerle güncelleştirildi" uyarısını verdiğinde anlıyorsun. Kullanıcıların yaptığı her değişikliğin diğer kullanıcıların ekranındaki açık dosyaya anında yansıdığı gibi birşey kimsenin aklına gelmesin :) Kaydetme işlemi gerçekleştiği anda bu değişiklikler ozaman yansıyor.

Bazı hücreleri kilitli olan Excell sayfasını, kilitli hücreler aynen kalmak üzere nasıl paylaşıma açabilirim..

Sayın Zahir ;
Siz aklınıza gelmesin dediniz ama benim aklıma geldi . kullanıcılardan birinin girdiği bir veriyi anlık olarak diğer kullanıcınında görmesini sağlamanın bir yolu var mıdır ?

Uğur.

Paylasimdaki bir dosyada her dosyayi refresh ettiginizde yapilan degisiklikleri isaretli olarak gorursunuz arkadaslar ayrica paylasimdaki bir dosyayi review bolumunden track changes yaparsaniz kim ne zaman hangi satiri degistirdi loglarini tutabilirsiniz..

hersey olabilir bir calculate islemi yahut bir yazi yazip entera bastiginizda yani sayfa her yenilendigince kontrol eder baska kullanicida aciksa ve comment gibi bir bilgi cikar su girmistir falan filan diye

Geri