• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelde çalışma kitabına kendi üst kösesinde bulunan kapatma butonuna makro atama

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Sub Kapat()
If MsgBox("Programı Kapatmak İstiyor Musunuz ?", vbYesNo, "K.ARSLAN_2013") = vbNo Then Exit Sub
Select Case Excel.Windows.Count
Case 1
ThisWorkbook.Save
Application.Quit
Case Is > 1
ThisWorkbook.Save
ThisWorkbook.Close
End Select
End Sub

***[/B]Ben bu şekilde excel çalışma kitabında buton yaparak makro uyguladım çalışıyor... Ama benim yaptığım butona basmadan da excelin kendi sağ üst köşesinde bulunan çalışma kitabını kapatma simgesine de tıklandığında benim yukarıda yazdığım kodların çalışmasını ve aynı uyarıları vermesini istiyorum...
Şimdiden yardım edecek arkadaşlara teşekkür ediyorum...

Sub Kapat() yerine

Sub auto_close()
If MsgBox("Programı Kapatmak İstiyor Musunuz ?", vbYesNo, "K.ARSLAN_2013") = vbNo Then Exit Sub
Select Case Excel.Windows.Count
Case 1
ThisWorkbook.Save
Application.Quit
Case Is > 1
ThisWorkbook.Save
ThisWorkbook.Close
End Select
End Sub

şeklinde yazın. Bunu bir modüle kopyalayın.

Dediğini yaptım turist kardeş teşekkür ederim oldu ama bir sorun meydana geldi.. Benim yaptığım kapatma butonundan evet dediğimde ikinci bir defa kapatılsın mı diye soruyor....yine benim yaptığım kapatma butonundan hayır dediğimde program kapatma iptal oluyor ama sağ üst köşeden kapattığımda hayır desem de yine programı kapatıyor... sebebi nedir acaba???

Dosyayı ekte gönderdim...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
aynı şeyi ben de save butonu için yapmak istiyorum. kendim buton oluşturup makro atadığımda çalışıyor fakat excelin kendi save butonuna basarak makroyu nasıl çalıştırabilirim. gerekiyorsa makroyu da gönderebilirim. şimdiden teşekkürler.

Thisworkbook kod editörüne aşağıdaki kodları kopyalayın

Kod:
Private Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)
    If MsgBox("Gerçekten kapatmak istiyor musunuz?", vbYesNo) = vbYes Then
        Cancel = False
    Else
        Cancel = True
    End If

End Sub

Geri