• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excelde buton un saat başı click yapması için ne yapabilirim

Excel Vers. ve Dili
exel2003
s.a arkadaslar şimdi benım yapmak istediğim olay ben makina operatoruyum ve exelde bi tablo oluşturdum o tablo içerisinde alttaki sarı boyalı olan yerlerde otomatik deişen degerlerim var ben butona tıkladıgımda sarı yerdeki degerler buton sırasındaki o degerlerin o anki gorunumlerini buton sırasına yerleştiriyorum ama benım istedigim zamana duyarlı buton yani zamanı gordugu zaman click yapıcak bi calışma bana yardımcı olurmusunuz. teşekkürler

calışma dosyam bu yardımcı olursanınz sevinirim
mail adresim feat_owerblek@hotmail.com urayıda takip edicem cevaplarınız için
foruma.jpg

Selamlar,

Kullanmış oduğunuz kodları yada örnek dosyanızı eklerseniz yardım almanız kolaylaşacaktır. Belki farklı çözümler bulunabilir. Ayrıca sarı alana verileri nasıl alıyorsunuz ve bu veriler değişince nasıl bir işlem olmasını istiyorsanız detaylı açıklayınki yardımcı olacak arkadaşlarımıza kolaylık olsun.

solda gordugunuz buton 1 sine atadıgım komut

Sub CommandButton2_BeiKlick()
Range("C2:V2").Select
Selection.Copy
Range("C7:V7").PasteSpecial (xlPasteValues)

cok basit bir buton c2 sec kopyala buton sırasındaki karelere yerleştir

benım istedigim bu butonun veya farklı bir komutun =SİMDİ() karesinden alacagı komutla yani o an ki saatle benım bu butona bastıgım işi otomatik yapmasını istiyorum ben saat başı bu butona basıyorum :) oyle diyelim

ayrı yetten o sarı yerden bahsettigim ben şu anda evdeyım üzerinde calışıyorum iş yerinde o karelerde sürekli deişen sayılar vardır bi SQl serverden veri alıyor anlıcagınız yardımcı olursanız sevinirim

Selamlar,

Aşağıdaki kodu boş bir modüle uygulayın. Dosyanızı açtığınız anda kod çalışmaya başlayacaktır. 1 saat sonra otomatik olarak veriler kopyalanacaktır. (1. Kod)

Ayrıca eğer SQL serverdan verilerinizi saat başı alıyorsanız sayfanın Change olayına yazılacak bir kodla da bu işlem yapılabilir. (2. Kod)

1. Kod;
Kod:
Option Explicit

Sub Auto_Open()
    Application.OnTime Now + TimeValue("01:00:00"), "Başla"
End Sub

Sub Başla()
    Dim Satır As Integer
    Satır = Range("C65536").End(3).Row + 1
    Range("C2:V2").Copy
    Range("C" & Satır, "V" & Satır).PasteSpecial (xlPasteValues)
    Application.CutCopyMode = False
    Auto_Open
End Sub

2. Kod; (İlgili sayfanın kod bölümüne uygulayın)
Kod:
Option Explicit

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    Dim Satır As Integer
    On Error GoTo Son
    If Intersect(Target, [C2:V2]) Is Nothing Then Exit Sub
    Range("C" & Satır, "V" & Satır).Value = Range("C2:V2").Value
Son:
End Sub

saat başı deil saniyelik degerlerle veri alıyor aynı işi yapar deilmi yani saat başı geldiginde o an ki gordugu verileri o sıraya yapıştırır. yani sürekli deişiyor o karelerin içindeki degerler düğmeye atamama gerek yok deilmi bu komutları

Selamlar,

Aşağıdaki kodu boş bir modüle uygulayın. Dosyanızı açtığınız anda kod çalışmaya başlayacaktır. 1 saat sonra otomatik olarak veriler kopyalanacaktır. (1. Kod)

Ayrıca eğer SQL serverdan verilerinizi saat başı alıyorsanız sayfanın Change olayına yazılacak bir kodla da bu işlem yapılabilir. (2. Kod)

1. Kod;
Kod:
Option Explicit

Sub Auto_Open()
    Application.OnTime Now + TimeValue("01:00:00"), "Başla"
End Sub

Sub Başla()
    Dim Satır As Integer
    Range("C2:V2").Copy
    Range("C" & Satır, "V" & Satır).PasteSpecial (xlPasteValues)
    Application.CutCopyMode = False
    Auto_Open
End Sub

2. Kod; (İlgili sayfanın kod bölümüne uyglayın)
Kod:
Option Explicit

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    Dim Satır As Integer
    On Error GoTo Son
    If Intersect(Target, [C2:V2]) Is Nothing Then Exit Sub
    Range("C" & Satır, "V" & Satır).Value = Range("C2:V2").Value
Son:
End Sub

teşekkürler arkadasım yardımlarından dolayı sitenizde başarılar.

Sayın Korhan Ayhan beyfendi, Hocam

makrodan fazla anllamadığım ve ekli dosyadaki sorunum için yardımlarınızdan dolaı çok müteşekkir kalacağımmmm....

Örneğin "Sç" yazan sütundaki boşluğa " işareti koyunca formül ile o satırdaki filmi seçtirebiliyorum ekli dosyadaki gibi örneğin C4 deki butona tıkladığımda a4 e herhangi bir harf atasın tabi bunu her film satırı için yapsın istiyorum...

Ekli dosyalar

Geri