• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel'de bulunan 2 listeyi karşılaştırıp Tek bir dosyada toplama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zaemco
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
office 2003 türkçe
Arkadaşlar merhaba,

Elimde 2 adet excel dosyası mevcut.

1. Dosyada sadece Ürünlerin barkod numaraları ve stok adetleri mevcut.

2. Dosyada ise Ürünlerin barkod numaraları, özellikleri, alış fiyatlarıi satış fiyatları v.s. özellikleri mevcut.

Bu 2 dosya için öyle bir kod yazmamız lazım ki; her ikisinin içinde barkod numaraları ile eşleşen stokları yeni bir excel dosyasında birleştirmesi.

Mesela; 1 Listede 94999 barkod nolu ürünü, 2 listede bularak, 2. listede bulunan bilgilerle yeni listeye kaydedecek. Böyle çalışmaya ihtiyacım var. yardımcı olabilecek arkadaşlara duyrulur. :)

Yok mu kimse bana bu konuda yardım edecek :(

Arkadaşlar merhaba,

Elimde 2 adet excel dosyası mevcut.

1. Dosyada sadece Ürünlerin barkod numaraları ve stok adetleri mevcut.

2. Dosyada ise Ürünlerin barkod numaraları, özellikleri, alış fiyatlarıi satış fiyatları v.s. özellikleri mevcut.

Bu 2 dosya için öyle bir kod yazmamız lazım ki; her ikisinin içinde barkod numaraları ile eşleşen stokları yeni bir excel dosyasında birleştirmesi.

Mesela; 1 Listede 94999 barkod nolu ürünü, 2 listede bularak, 2. listede bulunan bilgilerle yeni listeye kaydedecek. Böyle çalışmaya ihtiyacım var. yardımcı olabilecek arkadaşlara duyrulur. :)

Eki inceleyin.

Ekli dosyalar

Teşekkür ederim. Gerçekten tam istediğim gibi olmuş. Problemim çözüldü.

Fakat birde şöyle bir problem ortaya çıktı. Bu iki listede, 1. listede eşleşmeyenleri de ayrı bir sayfaya kaydetmemiz lazım. Bunu nasıl yapabiliriz. Tekrardan kıymetli yardımlarınızı bekliyorum.

Fakat birde şöyle bir problem ortaya çıktı. Bu iki listede, 1. listede eşleşmeyenleri de ayrı bir sayfaya kaydetmemiz lazım. Bunu nasıl yapabiliriz.

Merhaba.

1.Dosyanın 2.sayfasına eşleşmeyenleri eklemek için:

Kod:
 NewXL.Workbooks(Dir(MyWB3)).Sheets("Sayfa1").Range("c" & b & ":" & "f" & b).Value = NewXL.Workbooks(Dir(MyWB)).Sheets("Sayfa1").Range("b" & x.Row & ":" & "e" & x.Row).Value
[COLOR="Red"]Else
c = Sheets("Sayfa2").Cells(65500, 1).End(xlUp).Row + 1
Sheets("Sayfa2").Cells(c, 1) = Cells(a, 1)[/COLOR]
End If
Next

Merhaba.

1.Dosyanın 2.sayfasına eşleşmeyenleri eklemek için:

Kod:
 NewXL.Workbooks(Dir(MyWB3)).Sheets("Sayfa1").Range("c" & b & ":" & "f" & b).Value = NewXL.Workbooks(Dir(MyWB)).Sheets("Sayfa1").Range("b" & x.Row & ":" & "e" & x.Row).Value
[COLOR="Red"]Else
c = Sheets("Sayfa2").Cells(65500, 1).End(xlUp).Row + 1
Sheets("Sayfa2").Cells(c, 1) = Cells(a, 1)[/COLOR]
End If
Next

Arkadaşlar bu kodu bir türlü içine yerleştiremedim dosyanın. Bu kodu içine yerleştirip formun çalışmasını sağlayabilen arkadaşlar yardımcı olabilirlerse çok memnun olurum.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri