• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelde Biçim Boyacısını formül olarak kullanabilir miyiz?

Excel Vers. ve Dili
9,0
Bir hücrenin biçim formatını başka bir hücrede aynen kullanabilmek mümkün müdür?

Merhabalar, bir sorunum var. Bir çalışma sayfamda renklendirdiğim hücreler var ve bu hücreleri başka bir çalışma sayfasına =sayfa!hücre şeklinde atıyorum. Ancak attığımda sadece veriler gidiyor, renk vb.. biçimlendirmeler gitmiyor. Her seferinde Biçim boyacısını manuel kullanmak zorunda kalıyorum. Bunun otomatik olmasını sağlıyacak formül veya işle var mıdır? Makroda olsa olur. Ekte bir örnek yaptım, renklendirmelerin taşınması konusunda yardımlarınızı istiyorum.

Çok teşekkürler...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
sag tiklayip ozel yapistir deyince hepsi secerseniz, oluyordur sanirim verdiginiz ornek copy/paste bile olur..

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
tam ornegi gormeyince kimsenin soyledigimden ote bisey yapabilecegini sanmiyorum.. cunku orneginiz her turlu duzgun halde kopyalanabilir tipte

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2007 PRO TR - Win7 X64
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18.06.2019
Güzel kardeşim veri1 tümünü seç kopyala veri2 gel onunda tümünü seç orda sağtuş özel yapıştır biçimleri diyebilirsin.

Excel Vers. ve Dili
9,0
Evet girdiğim veriler başka bir sayfada formülleniyor ve buradan alınan bilgileri ana sayfada renkendiriyorum, alt sayfalarda bu anasayfa verilerini kullanıyor, ama veriler giderken renklendirmeler gitmiyor maalesef...

Excel Vers. ve Dili
2003 - Türkçe
sorunu tam anlamadım fakat veri1 in formatını veri2 ye aktarabilirsin

Ben tüm sayfanın formatını aktardım fakat, sadece istediğin alanı da alabilirsin.
Umarım işine yarar.

Sheets("veri1").Select
Cells.Select
Selection.Copy
Range("a1").Select
Worksheets("veri2").Select
Cells.Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteFormats, Operation:=xlNone, _
SkipBlanks:=False, Transpose:=False
Application.CutCopyMode = False
Range("a1").Select

Excel Vers. ve Dili
9,0
Mantığı anladım, ancak sizin kodları denediğimde excel sürekli seçim yapıp kopyalamaya çalıştı ve kilitlendi :???: Ama bu mantık üzerinde çalışırsam sanırım olacak, teşekkürler :)