• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excelde ard arda 1 den 10000e kadar numara türetmek

Excel Vers. ve Dili
Türkçe Excel 2016
merhaba arkadaşlar excelde bir sütunda numara üretmek için alt alta 1 ve 2 yazıp ikisinide seçip kenarından aşağı doğru sürükleyerek 10000 e kadar çekip numara türetebiliyorum ama bunu daha hızlı şekilde yapabileceğim bir yöntem varmı ? bu şekilde çok fazla numara türetmem gerekiyorda hepsinde 10000 e kadar çekmem çok zaman kaybettiriyor.

Yardımlar için teşekkürler.
iyi forumlar.

merhaba

eğer yazdığınız sütunun komşusu dolu ise, hücrenin sağ alt köşesini tuttuğunuzda koyu siyah renk + işareti çıkacaktır. bu durumda sağ alt köşeyi çift tıklayınız.

yurttas excelde çok yeniyim tarif edersen bi denerim o dediğini.
ben 1 ve 2 yazıp çekerek 10000 e kadar uzatıyorum sadece

bu arada sayın uzmanamele sütunun komşusu dolu değil tek sütun sadece 1 değer vericem ona ardarda 1 ekleyerek 10000 e kadar gitmesini istiyorum.
Örnek: 1, 2, 3, ... 10000 yada 1210000, 1210001, 1210002, ... 1219999 olmasını istiyorum.

yurttas excelde çok yeniyim tarif edersen bi denerim o dediğini.
ben 1 ve 2 yazıp çekerek 10000 e kadar uzatıyorum sadece

Dolduracağınız sutünda ilk hücreye 1 yazın. Sütun başlığı harfe tıklayın. Bütün sütun seçilmiş olur. Edit / Fill / Series' Stop value'ye istediğiniz rakamı yazın.

.

sayın yurttas çok teşekkür ederim tam olarak istediğim buydu.
iyi forumlar.

Merhaba

Arkadaşlar 2007 kullanıyorum ve satır harfleri yerine Numaralar çıkıyor yukarıda . Cidden kafam çok karışıyor işlem yapmak istediğimde nasıl düzeltebilirim ?

Arkadaşlar 2007 kullanıyorum ve satır harfleri yerine Numaralar çıkıyor yukarıda . Cidden kafam çok karışıyor işlem yapmak istediğimde nasıl düzeltebilirim ?

Sorunuz buraya mı sorulur?

Lütfen başka konunun altına ilgisiz sorular sormayınız.

Satırlar zaten numara ile belirtilir, sizin demek istediğiniz sütun harfleri sanırım.

Excel seçeneklerinden düzeltebilirsiniz.

Geri