• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel'de Anket Değerlendirme-Yüzdelik Oran

Excel Vers. ve Dili
Excel 14.0
Merhabalar,

Bu konuda daha önce açılan başlıkları inceledim ancak excel'e yeni olduğum için maalesef kendime uyacak bir sonuç çıkaramadım.

60 farklı denek üzerinde uygulanmış, 1-5 arası dereceli sorulardan olusan bir anketim var ve bu anket sorularına 1-5 arası verilen cevaplari yuzdelik ve rakamsal olarak belirlemem gerekiyor.Yardim edebilecek olan var ise cok sevinirim, kardesimin tezi icin gerekli ama bir turlu isin icinden cıkamadık:((

Simdiden yardımlarınız icin cok cok tesekkurler!

Burcu

Ekli dosyalar

fgx-80, supersiniz, cok cok tesekkurler ama sanirim ben biraz eksik anlattim tam olarak istedigimi. Benim sonuc tablosunda su sekilde degerlendirmem gerek verilen cevaplari:

1.soruya "1" diye cevap verenlerin yuzdelik oranı
1.soruya "2" diye " " " "
1.soruya "3" diye " " " "
1.soruya "4" diye
1.soruya "5" diye

ekteki tabloya daha net belirttim, bu boyle 1-2-3-4...diye son soruya kadar devam etmeli, ikinci tabloda da aynı verinin rakamsal degerini yani kac kisi 1 diye cevaplamis onu belirtmesi gerekiyor. ben sizin yazdiginiz formul uzerinden gitmeye calistim ama olmadi maalesef, soruları da numaralandırmam gerek galiba:((( tekrar yardim edebilirseniz coooook sevinecegim.

Burcu...

Ekli dosyalar

Hocam , tekrar kontrol ettim sonuc tablosunu, bazı degerler dogru yani kac kisi 1.soruya 3 diye cevap vermis dogru gosteriyor ama kac kisi 1 demis onun cevabı yanlıs , sayıp kontrol edince??? Ben mi okuyamadim tabloyu emin olamadim ama tekrar bir goz atabilirseniz cok sevinirim.

tekrar tekrar tesekkurler yardimlariniz icin!
sevgiler,
Burcu

Kusura bakmayın, ancak cozdum tabloyu, hata yokmus ben yanlıs hesaplamısım:)) ellerinize saglık gercekten, cok yardımcı oldunuz.

Iyi gunler!
Burcu

Burcu hanım,

benim yaptığım ilk tabloya baktığımızda 1. soruya 1 cevabını veren 1 kişi var. dikkatli bakacak olursak doğru olduğunu görürüz. doğal olarak buda toplam katılımcının (30 kişi) 30 da 1 i oluyor.

ikinci tabloya geçtiğimizde o soru için yüzde hesabını yapacak olursak

1/30*100=%3,33 olduğunu ve tabloda da doğru hesaplandığını görürüz.

verilen cevapların yüzdelik değerleri
1 2 3 4 5
3,33 13,33 40,00 30,00 13,33

yukarıda 1. soru için verilen cevapların yüzdelik değerlerini toplayacak olursak % 100 (99,99 çıkıyor ama yuvarlama yaptığını düşün) olduğunu görürüz.

özetle;

siz adet ile yüzde değerlerinin olduğu tabloları karıştırdınız sanırım veya ben tam olarak istediğinizi anlayamadım. kolay gelsin.

ferhat.

çözüm mesajını geç gördüm. o yüzden bir önceki mesaj sadece sizi destekleyecektir :))

diğer anketler için artık siz aynı işlemi uygularsınız. tekrar kolay gelsin.

Ferhat Bey,

Son mesajımı gormediniz sanirim, tahmin ettiginiz gibi ben yanlıs yere bakmısım, malum acemilik:)) Inceleyince formulun mantigini da anladım, yani balık tutmayı da öğretmis oldunuz:)))

Kusura bakmayın ugrastırdım sizi ve ellerinize saglık tekrar, cok tesekkur ederim.

Sevgiler,
Burcu

bu benimde çok işime yaradı, VB ye bulaşmadan işimi gordum. çok teşekkür ederimm

Geri