• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel'de 4 işlem alıştırmaları hazırlama

Excel Vers. ve Dili
excel 2016 türkçe
Arkadaşlar excelde 4 işlem alıştırmaları hazırlamak istiyorum.Rasgele sayı üret kullanarak.Mesela 2 basamaklı toplama alıştırmaları hazırla butonuna tıklayınca sayfada 20 adet 2 basamaklı toplama alıştırması hazırlasa...Nasıl yapabilirim...Yardımcı olursanız sevinirim...

Merhaba,

Görsel olarak nasıl birşey istediğinizi örnek dosya ekleyerek açıklarmısınız.

alıştırma hazırla

hocam örnek ekledim ama tablolar gözükmeyecek tabi.2 alıştırma hazırla mesela dediğimizde hazırlayacak...

Ekli dosyalar

Merhaba,

Örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

Üstadım eline sağlık çok güzel. sizden bu testin 2 ve 3 basamaklı olanını rica edebilir miyim? (toplanan ve eklenen sayı 88+99=187 ,155+155=310, 999+999=1998 gibi )
Kod bölümünde neleri değiştirmem gerekiyor.? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Kusura bakmayın araya balıklama daldım bu konu çok ilgimi çok çekti.
Korhan hocam
yapılan işlemlerin sonucu yanlış yazıldığında yanlış doğru yazıldığında doğru diye uyarı verebilirmi?
32+3=35 yazıldığında doğru
32+3=34 yazıldığında yanlış şeklinde uyarı alabilirmiyiz

Merhaba,

Dosyanın güncel hali 4 nolu mesajıma eklenmiştir.

Merhaba Korhan Hocam
7. mesajınızdaki ekli dosya 4. mesajdaki dosya ile yanılmıyorsam aynı galiba kontrol edebilirmisiniz
Ayrıca çarpma ,çıkarma, bölme uygulamaları yapmak için kolarda ne tür değişiklik yapmamız gerekiyor? bunları ayrı birer butona atamak istiyorum mümkünmü?

Merhaba,

Siz mesaj yazarken ben dosyayı güncelliyordum. Tekrar denermisiniz.

Şimdilik sadece toplama işlemi yapıyor. Müsait olduğumda diğer işlemler için güncellerim.

Merhaba Hocam
Sanırım yine güncel değil uygulamada bir değişiklik yok

Ekli dosyalar

Merhaba,

Tekrar denermisiniz.

Merhaba Korhan Bey
Ellerine sağlık şimdi oldu.
Müsait olduğunuz bir zamanda dört işlemin diğerlerinde düzenlenirseniz çok işme yarıyacaktır
iyi çalışmalar

Pardon Hocam
son güncellediğiniz dosyayı 1 basamak ve 1 hariç 2,3,4,5 sıralama seçtiğimizde işlem tamamlamıyor beklemede kalıyor sizdemi öyle oluyor? denermisiniz

hocam elinize sağlık sadece alt alta 5 dizilim haricinde sayı girersek kitleniyo.aynı şekilde diğer 4işlemi de eklersek süper olacak.Eğer mantığı anlatırsanız ben diğer matematiksel işlemleride eklemek istiyorum...TEKRAR TEŞEKKÜRLER EĞİTİME VERDİĞİNİZ DESTEK İÇİN...

hocam elinize sağlık sadece alt alta 5 dizilim haricinde sayı girersek kitleniyo.aynı şekilde diğer 4işlemi de eklersek süper olacak.Eğer mantığı anlatırsanız ben diğer matematiksel işlemleride eklemek istiyorum...TEKRAR TEŞEKKÜRLER EĞİTİME VERDİĞİNİZ DESTEK İÇİN...

Mehmet bey
basamak sayısını 1
alt alta sıralanacak sayısını 2
şeklinde yazıp deneyebilirmisiniz
benim bilgisayarımdamı sorun var?

Merhaba,

Ben dosyayı işyerimde acele ile hazırlamıştım. Tüm kontrolleri yapamamıştım. Bilgisayarınızda problem yok. Kodlar hatalı çalışıyor. Şimdi düzeltiyorum.

Yalnız bir sorum var;

Çıkarma ve bölme işlemlerinde 2. sayı 1. sayıdan büyük olursa sorun olur mu?

Örnek;

25
65

Merhaba hocam
2. sayı 1. sayıdan büyük olmazsa daha iyi olacak mümkünse ?

65
25

Korhan Bey elinize emeginize saglık kolay gelsin saygılar

korhan hocam öncelikle emeğinize sağlık.
toplama işleminde alttaki toplama çizgisini biraz daha küçültebiliriz
bölme işleminde bölünen sayı bölen sayıdan büyük olursa daha güzel olur

Geri