Excel yavaşlama sorunu

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba ektekı çalışma sayfamda arıza kaydı kısmına verılerı gırdıkten sonra kaydet dedıgımde oldukca uzun suruyor cok fazla formul kullandım bunları makroya donusturebılırmıyız bunun faydası olurmu ne yapmam gerekıyor hızlandırabılmem ıcın yardımlarınızı beklıyorum

http://s3.dosya.tc/server17/ETRjzZ/ar_zakayd_xx.rar.html

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003-2013
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
[COLOR="red"]Application.Calculation = xlCalculationManual [/COLOR]'Otomatik Hesaplamayı manuel yap
[COLOR="Red"]Application.ScreenUpdating = False[/COLOR] 'Ekran Güncellemesi İptali

kodlar......

[COLOR="red"]Application.ScreenUpdating = True
 Application.Calculation = xlCalculationAutomatic[/COLOR]

end sub

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

MASRAF ve ARIZA SAYISI sayfalarınızda boş ve gereksiz kullanılmış sütunlar var bunları siliniz. Bunları tespit etmek için ilgili sayfaları açıp CTRL+END tuşlarına basın. Aynı şekilde gereksiz kullanılmış satırlarıda silmelisiniz.

STOK sayfanızda B2 hücresindeki formülünüz =GİRİŞ!C2:C3036 şeklinde kullanılmış bundaki amacınız nedir çözemedim.

Ayrıca formüllerinizin bazılarında tüm sütunu kullanmışsınız.

Örnek;
Kod:
=DÜŞEYARA(C2;GİRİŞ!D:J;7;0)
Bunun yerine aralık tanımlamayı deneyin. Bu işlemde size oldukça fazla hız kazandıracaktır.

Forumda dinamik ad tanımlama konusunu inceleyin. Bu şekilde formüllerinizin başvurduğu alanları dinamik hale getirip hız kazandırabilirsiniz.

Makroları hızlandırmak için işlem yapan kodlarınızı aşağıdaki gibi düzenlemeniz fayda sağlayacaktır.

Kod:
Sub MAKRO()
    Application.ScreenUpdating = False
    Application.Calculation = xlCalculationManual

'Kendi kodlarınız.
    'Kendi kodlarınız.
    'Kendi kodlarınız.

Application.ScreenUpdating = True
    Application.Calculation = xlCalculationAutomatic
End Sub
Bunlara ek olarak yurttas beyin hazırladığı aşağıdaki makaleleri inceleyiniz.

Optimal bir excel dosyası için altın kurallar
Formül yazma teknikleri
Dinamik Alan

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
yardımlarınız ıcın tesekkurler buraya kadar forum uyelerı sayesınde getırebıldım ama bahsettıgınız seylerınde ustesınden gelebılırmıyorum bılmıyorum hersey cok guzel oldu ama bıraz toparlanması gerekıyor sızınde dedıgınız gıbı bu konuda yardımlarınızı beklıyorum

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
STOK sayfanızda B2 hücresindeki formülünüz =GİRİŞ!C2:C3036 şeklinde kullanılmış bundaki amacınız nedir çözemedim

=GİRİŞ!C2:C3036 gırıs yapılan uunu buraya aktarmak ıcın kullandım

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Bu durumda GİRİŞ sayfasında C2 hücresindeki veriyi silip C3 hücresine yazdığınızda formülün size veriyi getirmesi gerekeceğini zannediyorsunuz sanırım.

Fakat bu şekilde çoklu aralık başvurularında excel ilk hücredeki değeri size verir. Yani yanlış bir kullanım söz konusu. Bunları düzeltmeniz gerekir. Bu tarz kullanımlarda gereksiz yere dosya boyutunu şişirir ve yavaşlamasına sebep olur.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
haklısınız bılınclı olarak yapmıs oldugum bırsey degıl bıraz duzenlenmesı gerekıyor tam anlamıyla bır stok olusturamadım ve arıza kaydı kısmında stoktan malzeme secme konusundada sıkıntı yasıyorum bunları duzenleyebılıcek kımse varmı sanırım benım kapasıtem bukadar daha fazlasını cozumleyemıyorum :( ve yardım beklıyorum