• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel veri türünü not olarak belirleme

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Merhaba,
Excel' den Access veri aktarımı yapıyorum ama veri türünü not olması gerekiyor, Excel dosyamda veri türü metin yaptığımda access te metin olarak görünüyor, genel yaptığımda çift olarak görünüyor buda web sunucuda hatalara neden oluyor bunu not olarak değiştirebileceğim bir makro-VBA varmıdır.

Excel dosyamda veri türü metin yaptığımda access te metin olarak görünüyor, genel yaptığımda çift olarak görünüyor buda web sunucuda hatalara neden oluyor
Excel'deki genel hücre tipine karşılık gelecek Access'te bir veri tipi olmadığından kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Bence Access'teki veri tiplerine göre düzenleme yapın.

benim kullandığım bir yöntem var...

veriler hangi uygulamada ise oradan txt olarak export ediyorum, diğer uygulamadan txt olarak import ediyorum. bu access ise "import spec"te veri tipini atıyorum.

belki sizin de işinize yarar...

soylediğiniz sadece alan adlarına oluyor tüm veriyi alamıyor ben her ay 200 alan adı ve yaklaşık 500 satır dosya access' e kopyala yapıştır mantığı ile yapıyorum buda benim saatlerimi alıyor çünkü bazı aylar bakanlık indirdiğimiz excel dosyasına eklemeler yapıyor alanların yerleri değişincede cok zor oluyor bir kaydırma yapmamız durumunda işler çok karışıyor. Bildiğiniz yada önereceğiniz bir başka yöntem varmıdır?

(iş yerinde ingilizce access kullanıyoruz. )

54 sütun X 14.000 satır boyutundaki excel dosyamı txt olarak save ettim.
veri tipi "memo" olabilecek 1 "açıklama" sütunum var. Tek hücrede 0-2500 karakter arası açıklama oluyor.

access'i açtım.

import text ile başladım adım adım ilerledim, "birinci satır başlık' seçeneğini işaretledikten sonra "gelişmiş"e (advanced) tıkladım. açılan penceredeki saha bilgisi (field information) kısmında her bir saha için dilediğim veri tipini işaretledim. ilerleyerek import işlemini tamamladım.

dosyam excel'de nasıl idi ise access'te de aynı şekilde geldi.

belki ben soruyu yanlış anladım.

Geri