DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Sayın fcw1031,
Tamam mesajının nereye ait olduğunu anlamanın en iyi yolu, kendi kodlarınızdaki TAMAM diye geçen mesajların içeriğini değiştirmektir.
Örnek bir dosya eklemeniz çözümü kolaylaştıracaktır.
Sayın fcw1031,
Örnek bir dosya ekleyebilir misiniz.
Ekledim, benzer bir örnek yazdım yeniden, tahminen https'ten kaynaklı ilk başta hata veriyor başlat dedikten sonra,daha sonraki refreshlerinde hata vermiyor.tekrar exceli sıfırdan açın yine verir. Ve diğer bağlantıdan kaynaklı msgboxlar çıkıyor, bunun gibi. Bu tarz hataları kod içerisinde geçmek, programı sürekli kılmak derdim.
Makroya hata kodu ekledim ve iki kere döngüye aldım gayet güzel çalışıyor.
ilginize teşekkürler ama bağlantıyı code içerisinde sağlamak yerine dış veri al kullanarak, web yenilemesinide activeworkbook.refreshall ile yapmak derdim.
Bunun sorun olacağını düşünmüyorum ne zaman verilere bakmak isterseniz düğmeye tıklamanız yeterli
macro çalışırken excellde msgbox çıkıyor arada bir web sayfasına ulaşamadığında, sadece tamam olan bir msgbox. System tarafından çıkan Msgbox 'ı nasıl anlarız kod içerisinde, eğer mümkünse kod içerisinde tamam ı nasıl seçeriz?
açıkcası internette buna benzer bir sürü kod var, kullanmama amacım ilk önce hız,yazımda da belirttiğim gibi sadece örnek kod yazdım benzer.7-8 tane farklı web sayfasından güncelleme var toplamda ve açılan web sayfasının sadece belirli bir sayısal yeri lazım(örnekteki çok basit) full almak yerine, zaten amaç veriyi bilgisayar başında sürekli tıklayarak almak değil, bilgisayar başında olmadan örneğin 7-8 snlik peryotlarla bu verileri sürekli çekmek,ekranda exceldeki hatalar çıkmadan
1 nolu mesajınız.
1 nolu mesajınızla 9 nolu meajınızdaki sorularınız farklı
1 nolu mesajınızdaki soruda uyarı mesajının gelmemesini istiyorsunuz alternatif kod ve dosya eklemiştim. 9 nolu mesajınızda buna benzer bir sürü güncelleme olduğunu söylüyorsunuz ve 7-8 saniyede güncelleme istiyorsunuz bu bilgisayarı gereksiz yere ağırlaştıracaktır ve farklı excel dosyasındada çalışmanızı engelliyecektir.
Bana kalırsa doğru olan veri ihtiyacı olduğunda makroyu çalıştırmanız diğer türlü 7-8 sn güncelleşecek veriye bu kadar kısa zamanda devamlı bakmak bir hayli zor olacağını düşünüyorum.
Size iyi çalışmalar diliyorum.
Sayın fcw1031,
Siz zaten kodu vermişsiniz. "On error resume next" komutu sayfa güncelleme yapılamadığı zaman mesaj çıkmasını engelleyecektir.
İmkansız. Kodu hangi modüle yazıyorsunuz ?
teşekkürler ilginiz için, peki belirli bir web sayfasında gözüken sadece o veriyi almak mümkün mü dış veri alsız?Birde bu dosyaya bakın
Kodun 1 tane olması yeterli zaten. Ama olmuyorsa,yenilemenin tekrarlama aralığını 7-8 sn. demiştiniz. 15-20 sn. yaparak bir deneyin. Yani güncelleme bitsin ve aradan 1-2 sn. geçmesine izin verin ve bir de o şekilde deneyin.
Option Explicit
Dim ileri
Sub calıstır()
verial
End Sub
Sub durdur()
On Error Resume Next
Application.OnTime ileri, "verial", , False
Dim qt As QueryTable
For Each qt In ActiveSheet.QueryTables
qt.Delete
Next qt
End Sub
Sub verial()
With ActiveSheet.QueryTables.Add(Connection:= _
"URL;https://sube.sekerbank.com.tr/web/servlet/SekerbankServlet?service=SBkurlarOranlar.ButundovizKurlariListele" _
, Destination:=Range("A1"))
.Name = "SekerbankServlet?service=SBkurlarOranlar.ButundovizKurlariListele"
.FieldNames = True
.RowNumbers = False
.FillAdjacentFormulas = False
.PreserveFormatting = True
.RefreshOnFileOpen = False
.BackgroundQuery = True
.RefreshStyle = xlOverwriteCells
On Error Resume Next
.Refresh BackgroundQuery:=False
End With