• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel&VBA Yardıma ihtiyacım var

Excel Vers. ve Dili
XP TR
Herkese Selamlar

Buradan öğrendiğim bilgiler ışığında ekteki projeyi geliştirdim. Bu projede altından kalkamadığım bir kaç şey var. Bu konularda bana yardım ederseniz çok mutlu olurum.

Öncelikle 4 farklı user form var. Bunlar;personel kayıt,izin,başarı,vukuat.

1.Personel Kayıt Userform'una kaydetmiş olduğum bir ismi tekrar girersem programın hata vermesini istiyorum. Bu hatayı TC Kimlik No benzerliğine göre versin istiyorum..
2.Personel Kayıt Userform'unda boş bir alan bırakılırsa eğer,tüm alanların doldurulmasını söylesin istiyorum
3.Personel Kaydı yapıldığı zaman "D:\personel\bilgi\" klasörünün içine kaydedilen personel isminde excel dosyası açsın.(Bu dosyanın şablonu var. Oradaki boşlukları otomatik dolduracak)
4.Bir kayıt çağırdığım zaman yanlış yazılmış bilgileri düzeltebileyim istiyorum.(Kayıt değiştir isimli bir buton eklemem mutlaka gerekliyse bu butonun altına ne kodları yazmam gerekiyor)
5."Personel Takip Programı" adlı excel dosyasındaki verilerden bazıları "D:\personel\bilgi\" dizinindeki "tüm personel" isimli excel dosyasının içine yazsın istiyorum.(Bu dosya da ektedir.)
6.Personel Kayıt userform'unda ki "Bireysel Personel Yazdır" düğmesine bastığımda ekranda ismi yazan personelin "D:\personel\bilgi\" dizininde yer alan dosyanın çıktısı alınsın. Tüm Personel Yazdır düğmesine bastığımda ise "D:\personel\bilgi\" dizininde yer alan "tüm personel" dosyasının çıktısını alsın istiyorum
7.İzin Userform'una yapılan girişler isime göre "D:\personel\bilgi\" dizinindeki yazılan personelin dosyasının içindeki ilgili bölümlere yazsın istiyorum.
8.Başarı Userform'una yapılan girişler isime göre "D:\personel\bilgi\" dizinindeki yazılan personelin dosyasının içindeki ilgili bölümlere yazsın istiyorum.
9.Vukuat Userform'una yapılan girişler isime göre "D:\personel\bilgi\" dizinindeki yazılan personelin dosyasının içindeki ilgili bölümlere yazsın istiyorum.

Biliyorum çok fazla oldu ama bu bilgiler benim işlerimi çok kolaylaştıracak. Zaman ayıranlara teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Sayın Failimechul,

Eklemiş olduğunuz dosya / dosyalarda herhangi bir Userform göremedim.

İstedikleriniz ışığında size yardım etmenizi istediğiniz kişi / kişilerden YENİ bir program talep etmiş durumdasınız. Forumda ise bu kadar uzun boylu bir çalışma yapmak isteyen olur mu bilemem.

Sorularınıza daha hızlı cevap alabilmek için, Userformunuzu kendiniz oluşturun, üzerine gerekli nesnelerinizi ekleyin. (Label, textbox, combobox, listbox, butonlar vb...) Akabinde de bu butona bastığımda şunu yapmak istiyorum gibi, sorularınızı TEK TEK sorun.

Böylece yardım etmek isteyecek kişi / kişilere hem aşırı yük binmemiş olur, hemde yardım etmenin keyfini daha fazla kişi paylaşmış olur.

Çok haklısınız.Aslında hepsini tek tek tasarlamış ve kodlarını yazmıştım :S Sadece kod yardımına ihtiyacım vardı. Fakat nasıl oldu bilmiyorum ama Visual Basicte yazmış olduğum her şey silinmiş..

Geri