• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel vba tools bölümünde autocad library

Excel Vers. ve Dili
excel 2016 32 Bit ve Excel 2020 32 Bit Türkçe ve İngilizce
Arkadaşlar ; şöyle bir sorunum var.
Hazırlamış olduğum program ile excell'den direk autocad'e çizim yaptırabiliyorum. Ancak bunun için bilgisayarımda hangi Autocad yüklü ise (örneğin Autocad 2015) vba tools/Reference bölümünde "Autocad 2015 Type Library" kutucuğunu işaretliyorum. o zaman başka bir bilgisayara yüklediğimde vede orda (örn. 2009 Autocad) yüklü ise hata mesajı veriyor yeniden VBA Bölümüne girip " Autocad 2009 Type Library" kutucuğunu işaretlemek gerekiyor.
Benim sorum bunun otomatik biryolu yokmu VBA ya girmeden bilgisayardaki hangi autocad yüklü ise onda hata vermeden çalışsın.
Örnek olarak bir dosya ekledim , orda Koordinat çizimi makrosu benim programımdaki otomatik çizim makrosu , diğer makro örnek olarak bulduğum makro , sanırım benim istediğim şekilde yazılmış , sonuç olarak benim makroya bu nasıl adapte edilebilir.
Bu mümkünmü , şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Örnek dosyayı ekledim.

Sayın cocoa35
2009 Autocad yüklü PC de "Autocad 2009 Type Library" referansını işaretlediğinizde 2015 Autocad yüklü PC de sorun çıkarıyor mu ?

sn Ali bey;

Evet AutoCad 2009 Library işaretli olan dosyayı , AutoCad 2015 yüklü bir bilgisayarda açmak istediğimde hata mesajı veriyor.
VBA Tools bölümüne girip AutoCad 2015 Library yi işaretlemek gerekiyor.

Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var , eklediğim dosyada benzer bir örnek bulunuyor ama benim makroya bunu adapte etmeyi bilmiyorum.Acaba bu olabilirmi? şimdiden teşekkkürler..

Geri