• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel VBA Kapalı Dosyaya Ondalık Sayı Verisini Aktarma Sorunu Hakkında Çözüm.

Excel Vers. ve Dili
2016 TR
Merhabalar sayın büyüklerim.
Daha gencim öğrenmem gereken o kadar şey var ki öğrenmek için elimden geleni yapsam da bazen tek başıma başaramıyorum .
Şimdiden forumdaki herkese bu forumda paylaştıkları şeyler için hatta başkalarına yaptığım yardım için bile çok çok teşekkür ederim.

Ben excelden uygulamalar yapıyorum kendimce. Tabiki bu sitede paylaşılanları kendime uyarlama yaparak.

Ado ile kapalı bir dosyaya veri aktarıyorum içeriği tarih ondalık sayı ve metin.
Tarih galiba doğru şekilde aktarılıyor bundan emin değilim ama doğru galiba. Ama ondalık sayıyı metin olarak aktarıyor buna bir çözüm bulamadım yardımcı olurmusunuz rica etsem.
Örnek dosya ektedir.
Not( Dosyayı açmadan veri transferi yapmak istiyorum yine ado ile. )
harici dosya linki : https://drive.google.com/open?id=1EUk-SyYgunic4NLpron3GOzMZJaQ0JP7

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Hücre biçimlendir ile
1. Sütunu Sayı/Tarih/*14.03.2003 formatı
2. Sütunu ise 2 basamaklı ondalık sayı şeklinde formatı olarak belirleyin
kodlarınızdaki ilgili satırları aşağıdaki şekilde değiştirin.
Kod:
 osma = "select * from [Sayfa1$]"
Kod:
TextBox1.Value = Format(Date, "dd.mm.yyyy")

Hücre biçimlendir ile
1. Sütunu Sayı/Tarih/*14.03.2003 formatı
2. Sütunu ise 2 basamaklı ondalık sayı şeklinde formatı olarak belirleyin
kodlarınızdaki ilgili satırları aşağıdaki şekilde değiştirin.
Kod:
 osma = "select * from [Sayfa1$]"
Kod:
TextBox1.Value = Format(Date, "dd.mm.yyyy")

Günaydınlar Ali Abi.

Dediğiniz gibi A:A sütunu kısa tarih B:B sütununu ise komple ondalıklı sayı olarak ayarladım fakat kayıt yapınca yine sayılar metin olarak gözüküyor ve sadece işlem yapılan hücre formatı genel olarak gözüküyor. Şuan galiba işe yaramadı :(

Hücreye girin, sanki yeni formül yazılmış gibi "çek" i tıklayın. Metin formatından çıkacaktır ve bundan sonraki kayıtlar otomatik olarak düzelecektir

Hücreye girin, sanki yeni formül yazılmış gibi "çek" i tıklayın. Metin formatından çıkacaktır ve bundan sonraki kayıtlar otomatik olarak düzelecektir

Şükürler olsun çözüldü . Bu kadar basit olacağını düşünememiştim.

Şu şekilde bir işleyiş varmış : Kapalı dosyada kayıt yapılacak olan satır kendisinden yukarıya doğru olan ilk dolu satırın özelliklerini kendine kopyalıyormuş. Benimde başlıklar metin olduğu için bu sorun mevcutmuş .

Beraber çözdük sonunda . Size Minnettarım. Teşekkürler..

Geri