• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel VBA formunda Tekrarlanan Değerleri Bulup Birleştirme

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
Selamun Aleykum Üstadlarım;

Dış ticarette ihracat yaparken kullanmak üzere bir excel formu yaptım. (tabii sitemizin yardımıyla). Ancak kullanırken bir geliştirme yapmak gerekti benim bilgim olmadığı için yapılıp yapılamayacağını size danışmak istedim.

Formun çeki listesi sayfasında yapılan değişikliklerin gerekli yerleri "Commertial Invoice" bölümüne aktarılıyor. Buraya kadar sorun yok. Eğer sadece kamyon veya tır yükleyecekseniz. Fakat römorklu bir kamyon veya birden fazla konteyner yükleyecekseniz, çeki listesindeki Araç/Konteyner no'lar farklı oluyor. Bu çeki listesi için sorun değil. Ama "Commertial Invoice" yani faturada değerler tek olmalı.

Örneğin çeki listesinde ürün 2 den kamyona 50 adet yüklemişseniz ve römorka da 25 adet yüklemişseniz "Commertial Invoice"da ürün 2 den 75 adet yazması gerekiyor. Benim bilgim bunu birleştirmeye yetmedi.

Size sorum şudur:

"Çeki Listesi"nde yinelenen ürünleri bulup "Commertial Invoice"da birini yazıp miktarıda toplayıp yazmasını sağlayabilir miyiz?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Bir soru daha aklıma geldi. Bir önceki gönderidiğim mesajın ekindeki dosyanın formunda bulunan comboboxların change içeriği aynı bunları tekbir kod halinde yapabilirmiyiz?

Önceki sorumun cevabınıda bekliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim

Geri